Connect with us

Hirdetés

technokrata

cégek elszámoltathatósági rangsorában

Dotkom

cégek elszámoltathatósági rangsorában

smét a Magyar Telekom lett az első helyezett a legnagyobb hazai vállalatok elszámoltathatóságát vizsgáló rangsorban, amelyet nemzetközi módszertan alapján a Braun and Partners Network CSR stratégiai és kommunikációs tanácsadó cég készített el.

A lista tavaly jelent meg először, és akkor is a Magyar Telekomé volt a legjobb eredmény. A Figyelő Top 200 kiadványában jelent meg a legnagyobb hazai vállalatokat értékelő Accountability Rating Hungary (ARH) előzetes listája. Az ARH azt méri fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok – nyilvánosan, a vállalatok érintettjei számára elérhető információk alapján – mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be ezeket a szempontokat üzleti stratégiájukba, vállalatirányításukba, és milyen mértékben vonják be érintettjeiket a döntési folyamatokba. Az értékelésben részt vevő vállalatok idén aktívabban segítették az értékelők munkáját, valamint jelentősen több dokumentumot hoztak nyilvánosságra. Az Accountability Rating a vállalatokat hat terület alapján értékeli: stratégia (20 százalék), vállalatirányítás (15 százalék), teljesítménymenedzsment (15 százalék), érintettek bevonása (20 százalék), nyilvános közzététel (15 százalék), tanúsítás/hitelesítés (15 százalék). A Magyar Telekom 52 százalékos teljesítménnyel lett első, ami kiemelkedően magas a vállalatok átlagos – 14 százalékos – teljesítményéhez képest. Harminc százalék feletti teljesítményt csupán öt cég ért el, amelyek messze felülmúlják a magyar átlagot.

Megmentik a mocsári ciprusokat A miskolci Herman Ottó Múzeum munkatársai ez év augusztusában a bükkábrányi bányában egyedülálló leletre, mocsári ciprusokból álló erdőrészlet 8 millió éves fáira bukkantak, amelyek közül a 4 legépebben megmaradt törzset sikerült Miskolcra szállítani. A kivételes leletek megóvásához különleges eljárásra és körülményekre van szükség, mely feltételek megteremtéséhez a Magyar Telekom 2 millió forinttal járult hozzá. A társaság támogatása segítséget jelent a 3,5 tonna súlyú fák eredeti állapotának megőrzéséhez, konzerválásához. Ennek eredményeként lehetőség nyílhat arra, hogy a későbbiekben ezek az értékes leletek egy erre a célra épülő múzeumban – a Pannon-tenger Múzeumban – a nagyközönség számára is megtekinthetők legyenek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés