Connect with us

Hirdetés

technokrata

FreeSoft: cégvásárlás 355 milliós tőkeemeléssel

Dotkom

FreeSoft: cégvásárlás 355 milliós tőkeemeléssel

A FreeSoft igazgatósága október 27-én döntött a Humansoft Kft. akvirálásáról – a cég tulajdonosai zártkörű tőkeemelés keretében FreeSoft-törzsrészvényhez jutnak.

Az igazgatóság jóváhagyta, hogy a Humansoft Kft. tulajdonosai a cég 100 százalékos részesedését jelentő 32,25 millió forint névértékű üzletrész apportálásával szálljanak be a FreeSoftba. (A kft. tulajdonosa a tőzsdei társaság lesz.) Ezzel összefüggésben a FreeSoft 355 millió forintos tőkeemelést hajt végre, aminek révén a kft. egyik tulajdonosa, Illés Antal 319 600, Illésné Szabad Csilla 35 400 darab, egyenként ezer forint névértékű, 2500 forint kibocsátási értékű, „A” sorozatú, névre szóló, dematerializált törzsrészvényhez jut.

A könyvvizsgálói jelentés szerint a kft. értéke értéke 1,095 milliárd forint, a cég apportértékét az igazgatóság és a Humansoft tulajdonosai 887,5 millió forint értékben fogadták el.

A FreeSoft alaptőkéje 1,79 milliárd forintra emelkedik, amiből 555 millió forint készpénz, 1,235 milliárd forint pedig nem pénzbeli hozzájárulás.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés