Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Hangos spamek

MP3-at tartalmazó kéretlen levelek terjednek.

A kéretlen levelek sajnos ma már elválaszthatalanok az e-mailezéstől, mind az üzleti, mind az otthoni felhasználók postafiókját elárasztják az idegen címről érkező reklámok, tőzsdei tippek. A legtöbb operációs rendszer és levelezőprogram tartalmaz ugyan spamszűrőt, ám ezek vagy „biztosra utaznak” és sok spamet is beengednek, vagy olyan szigorúak, hogy sok jó levél is a szűrők áldozatául eshet.

Az eddigi képeket, PDF-fájlokat tartalmazó kéretlen levelekkel szemben most egy új típus, a hangos spam tűnt fel, ami MP3-as fáljokat tartalmaz, s lejátszáskor egy robothang buzdít tőzsdei vásárlásra. A robothang röviden ismerteti a kiszemelt cég fényes jövőjét, majd többször lebetűzi a vásárlandó részvény kódját. Az új típusú kéretlen levelet a magyar fejlesztésű MPP Desktop Ultimate szűrőjével fedezték fel. Az MPP Desktop szolgáltatását azt teszi különlegessé, hogy míg a piacon elérhető összes spamszűrő és biztonsági csomag egyetlen spamszűrő megoldást, úgynevezett motort alkalmaz, az MPP Desktop Ultimate egyidőben 7 gyártó termékével szűri a leveleket, így a program minden összehasonlításban jelentős helyzeti előnyből indulhat.

A szoftver a több millió számban kiküldött spameket azonnal beazonosítja. Ez történt az új hangos spammel is, amelyet egy zombi hálózatról küldtek ki milliós nagyságrendű e-mail címre. Ezt a spamet egy olyan szűrő, amely a tárgyban, vagy a levélben szereplő szöveget figyeli, valószínűleg nem vette volna észre, hiszen a fájl neve snoring, vagyis horkolás, egyéb szöveget pedig nem tartalmaz az e-mail. „A hangos spam annyira újdonság, hogy az MPP amerikai fejlesztői is tőlünk értesültek a létezéséről.” – mondta Bódis Ákos, a fejlesztő Yellow Cube 2000 Kft. ügyvezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés