Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védett online telefonálást!

Dotkom

Védett online telefonálást!

Sok különböző fejlesztés helyett egységes védelem születhet az internetes hangkommunikáció számára.

Ugyan mára már szinte minden VoIP-alkalmazás rendelkezik valamilyen szintű titkosító algoritmussal, az ezek nyújtotta biztonság szintje nem egyformán magas. Azok a vállalatok, amelyek több internetes hangtovábbításra alapuló megoldást használnak, jóval nehezebb helyzetben vannak, hiszen nehéz (bonyolultsági foktól függően közel lehetetlen) egységes eljárást kidolgozni, alkalmazni ezekre. A problémát felismerve az Enterasys Networks a múlt héten jelentette be legújabb termékcsomagját, mely a VoIP egységes biztonságát hivatott szavatolni.

Az Enterasys Secure Open Convergence platform lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a saját IP-telefonos infrastruktúrájukat érintő veszélyeket felfedjék és automatikusan reagáljanak is rá. A nyílt architektúrás megközelítés révén a felhasználó immár nem kénytelen egyetlen szolgáltatóhoz ragaszkodni, amennyiben egységes biztonsági kezelést szeretne megvalósítani, legyen szó akár hangról, akár videóról, akár adatról, mondta Mike Fabiaschi, az Enterasys vezérigazgatója. Elmondása szerint akár 3Com, akár Alcatel, Avaya, Cisco, Mitel, NEC, Nortel, Panasonic, Polycom vagy Siemens termékeket használ egy adott vállalkozás, az Enterasys képes garantálni a megbízhatóságot, az integritást és a rendelkezésreállást.

Ezzel gyakorlatilag az egyik legfontosabb akadály hárulhat el a vállalati VoIP rendszerek dinamikus terjedése elől – Brian Riggs, a Current Analysis egy elemzője szerint ugyanis az üzleti szféra idegenkedésének egyik legfőbb oka a nem megfelelően kézben tartható biztonság (volt). „A VoIP-rendszerek jogosulatlan használatát észlelő, a szolgáltatás megszakítását és lehallgatását megakadályozó, a hangalapú kommunikációt új fenyegetések végett ellenőrző szoftverek megjelenése komoly katalizátorszerepet tölthet be a hagyományos távközlési formák ellenében versenyző VoIP-nél.” – mondta Riggs.

Kínál az olyan decentralizált alkalmazások számára is védelmet az Enterasys, mint amilyen például a Skype. Ezt peer-to-peer forgalommenedzsment megoldása révén tudja biztosítani a vállalat – a fejlesztés képes ellenőrzése alatt tartani a Skype generálta forgalmat, és így elérni, hogy csak a hitelesített és engedéllyel rendelkező felhasználók használhassák a rendszert.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés