Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec védelem az Intel processzorokban

Dotkom

Symantec védelem az Intel processzorokban

Mi dolga a két vállalatnak együtt?

A maga területén mindkét vállalat domináns pozíciókkal rendelkezik, tulajdonképpen nem is meglepő, hogy összefogás látszik körvonalazódni a két cég között. Az Intel és a Symantec ugyanis nemrég bejelentették, hogy olyan, közös erővel létrehozandó biztonsági termékek fejlesztésébe fogtak, melyek a virtualizációs technika felhasználásával napjaink processzoraiban is megjelenhetnek. A „Project Hood” névre keresztelt partneri megállapodás tulajdonképpen mindkét vállalat részéről arra irányul, hogy kiterjesszék az általuk használt virtualizációs technikát.

Más szavakkal: a jövő biztonsági megoldásai (vagy legalábbis azok egy része) szoftveres és hardveres természetűek lesznek, és függetlenül működhetnek az operációs rendszertől. Ahelyett ugyanis, hogy olyan biztonsági alkalmazásokat fejlesztenének, amelyek külön operációs rendszerekre specializáltan működnek, a Symantec és az Intel olyan fejlesztésbe vágta a fejszéjét, amely révén közvetlen interakcióba léphetnek a biztonsági megoldások az Intel chipjeivel. Rowan Trollope, a Symantec alelnöke szerint: „Az operációs rendszer mellett és alatt is futhat.”

Napjainkban az úgynevezett appliance készülékek alatt olyan speciális számítógépeket kell érteni, amelyeket egy vagy néhány feladat ellátására hegyeztek ki. Adattárolás, médiafolyamok biztosítása, hálózatok védelme, hogy csak néhányat említsünk. A hétköznapi internetező többnyire nem is találkozik ilyen készülékekkel, hiszen ezeket jelenleg inkább a szerverek és a komolyabb munkaállomások környékén „vetik be”. Az ilyen, Symantec-Intel együttműködések révén azonban a jövőben nem kizárt, hogy a mainstream piacra is megtalálja az utat ez a fajta megoldás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés