Connect with us

Hirdetés

technokrata

Spamvész várható

Dotkom

Spamvész várható

A következő hónapban rekordot dönthet az e-mail forgalomban a spam, s ezen belül a PDF spam aránya – írja a VirusBuster hírlevele, a Network Worldre hivatkozva.

Biztonsági szakértők sűrűn kongatják a vészharangot: a kéretlen levelek áradata egyre nő, a járvány óriási méreteket öltött. Egy mérés szerint egyik napról a másikra – augusztus 15-e és 16-a között – nem kevesebb, mint 17 százalékkal ugrott meg a spam mennyisége. Úgy becsülik, a kéretlen mailek jelenleg a teljes levélforgalom 88 százalékát teszik ki. Ez a szint olyan közel van a 90 százalékos rekordhoz, hogy szakértők azt jósolják: a következő harminc napban akár újabb csúcs is születhet. Most a PDF-spam a sláger – a levélszemét 11 százaléka ilyen.

Pár éven át, egészen tavaly októberig apadóban volt a spamfolyam. Ám amikor a spammerek rájöttek, hogy képfájlba bújtatva a szöveget kijátszhatják a szűrőket, hirtelen ismét felszökött a levélszemét-forgalom, amit tovább duzzasztott a botnetek bevetése. Úgy tűnik, idén – miután a szűrők megtanulták a képes spam felismerését – a PDF-es levelek vezetik az ostromot.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés