Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes McAfee védelem a rosszindulatú programok ellen

Dotkom

Ingyenes McAfee védelem a rosszindulatú programok ellen

McAfee Rootkit Detective – ingyenes, új eszköz segíti a felhasználók védelmét.

A kiberbűnözők a rootkiteket arra használják, hogy a megfertőzött számítógépekre egyéb rosszindulatú programokat telepítsenek. A rootkitek száma tavaly 3.284 volt és az idei év első felében több mint a kétszeresére, 7.325-re növekedett. A Rootkit Detective-vel ezen fenyegetések ellen lehet védekezni – a felhasználók megtisztíthatják számítógépüket ezektől a káros programoktól.

A rosszindulatú rootkiteket gyakran illegális online piacokon árusítják. Néhány hacker egyenesen személyre szabott rootkiteket is készít megrendelésre. A szoftvert gyakran használják arra, hogy elrejtsenek vele egy hátsó ajtót a számítógépen, amelyen aztán a bűnöző titokban beléphet. A rootkit tipikusan trójai, vagy valamilyen rosszindulatú letöltés révén érkezik a gépre. Néhány reklámprogram-készítő rootkiteket használ szoftvere elrejtésére.

A McAfee biztonsági fenyegetéssel és kutatással foglalkozó globális szervezete, az Avert Labs által kifejlesztett Rootkit Detective révén a számítógép-felhasználók betekinthetnek számítógépük operációs rendszerének felszíne alá. A szoftver leleplezi a rejtett forgalmakat, Registry bejegyzéseket és fájlokat, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a rendszer újraindításakor biztonságosan eltávolítsák vagy hatástalanítsák azokat. A Rootkit Detective ezenfelül képes megvizsgálni a számítógép kernel memóriájának integritását és kimutatja az esetleges módosításokat, amelyek szintén a rendszer fertőzöttségére utalhatnak.

A program alkalmazásával a felhasználók és a vállalkozások mintákat is küldhetnek az Avert Labs számára. Az elemzéseket követően a rootkit kap egy jelölést, és bekerül a McAfee kliens-oldali biztonsági termékeibe, a javított rootkit-észlelési és -védelmi képesség érdekében.

A McAfee szakemberei a Rootkit Detective-et a jövő héten mutatják be az éves DefCon biztonsági konferencián, Las Vegasban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés