Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutális a verseny – A Vodafone hozza a sztármobilt?

Dotkom

Brutális a verseny – A Vodafone hozza a sztármobilt?

Késhegyig menő harcot vívhatnak egymással az európai mobilcégek, hogy melyikük adja kedvezménnyel az Amerikában őrületes keresletnek örvendő iPhone-t.

Felmérések szerint az iPhone mobilmindenes új tulajdonosainak legalább 25 százaléka nem tart igényt az AT&T kedvezményes árú mobilszolgáltatására, és vállalva a több mint 100 dolláros szerződésbontási díjat inkább más telefoncéget keres iPhone-ja használatoz. A ketyere gyártója, az Apple, az AT&T-vel kötött szerződést arra, hogy a felhasználók annak EDGE szabványú hálózatán kedvezményes áron használhassák internetezésre, zeneletöltésre, e-mailezésre és telefonálásra iPhone-jukat. Szakértők úgy értékelik az emberek erős hajlandóságát a szolgáltatóváltásra, hogy az iPhone számos felhasználási lehetősége arra késztetheti a felhasználókat, hogy ezek kihasználásához megkeressék a számukra legmegfelelőbb telefonszolgáltatót. Ennek óriási jelentősége lehet Európában, amikor ideér az iPhone, ugyanis itt sokkal brutálisabb a mobilcégek versenye, mint az USA-an.

Kiszivárgott hírek szerint a Vodafone a legesélyesebb arra, hogy – az AT&T-hez hasonlóan – az Apple-lel kötött szerződés alapján kedvezményes szolgáltatásokat nyújtson az itt eladott iPhone-nokhoz. Ugyanakkor látva, hogy milyen iszonyatos őrületet indított el a mobilmindenes az USA-ban, a francia Orange, a német T-Mobile és a spanyol tulajdonban lévő O2 is be fog szállni a küzdelembe, hogy megszerezze annak felhasználóit. Szakértők kifejezetten agresszív áralkukra számítanak.

Az Apple legnagyobb németországi viszonteladója, a Gravis napi 1000 megkeresést kap az iPhone-nal kapcsolatban. Eddig 57 ezer ember iratkozott már fel a cégnél a lehetséges vásárlók listájára – közölte a társaság.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés