Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megbirkózik a lapos képernyők áresésével az LG.Philips

Dotkom

Megbirkózik a lapos képernyők áresésével az LG.Philips

Négy egymást követő veszteséges negyedév után az idei év második negyedében 228 milliárd von (247,8 millió dollár) nettó nyereséget ért el az LG.

Philips LCD Ltd. Egy évvel korábban még több mint 300 milliárd, az első negyedévben pedig 169 milliárd von veszteséget szenvedett el a vállalat. A Reuters által megkérdezett elemzők csak 138,2 milliárd von profitra számítottak. Az árbevétel egy év alatt több mint ezermilliárddal növekedve 3,36 ezer milliárd von lett. A lapos képernyők gyártása terén kialakult túltermelés, illetve az ezzel is összefüggő radikális árcsökkenés miatt az lcd-gyártók jelentős veszteségeket szenvedtek el az elmúlt évben, ám az utóbbi hónapokban jelentősen csökkentették beruházásaikat és a befektetési döntések meghozatalakor azokat a termékeiket részesítették előnyben – elsősorban a szélesebb komputerképernyőket és a nagyméretű lcd-tévéket –, amelyek értékesítése a legmagasabb profitrátát ígérte. Ennek eredményeként az LG.

Philips képernyőinek átlagos ára csak egy százalékkal csökkent a második negyedévben, szemben az első három hónapban elszenvedett kilencszázalékos eséssel. A társaság EBITDA-nyeresége 25 százalék volt az április–júniusi időszakban, és a cégvezetés szerint ennél néhány százalékkal magasabb lesz a következő negyedévben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés