Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a turbulens időknek?

Dotkom

Vége a turbulens időknek?

Peter Löscher a Siemens új elnök-vezérigazgatója.

Peter Löscher – aki jelenleg még a Merck & Co. Inc. USA (New Jersey) székhelyű gyógyszerkutató és -gyártó világcég igazgatótanácsának (Executive Committee) tagja és a vállalat Global Human Health részlegének elnöke – lesz a Siemens AG új elnök-vezérigazgatója. A Siemens felügyelő bizottsága, elfogadva az FB elnökségének javaslatát, a Siemens AG Igazgatóságának (Vorstand; Managing Board) rendes tagjává választotta, és 2007. július 1-jei hatállyal kinevezte annak elnökévé, azaz a Siemens AG elnök-vezérigazgatójává.

Dr. Heinrich Hiesinger, a Siemens Building Technologies ágazat eddigi vezetője személyében még egy új tagja van a Siemens AG Igazgatóságának, illetve azon belül a Végrehajtó Bizottságnak (Executive Committee). Az ő reszortja lesz a testületben két ágazat, az SBT és a Siemens IT Solutions and Services (azaz az IT szolgáltató ágazat), regionálisan pedig az Európa régió felügyelete. Legkésőbb az év végéig a Siemens személyzeti főnöki feladatát is átveszi.

Személycsere történt a Siemens kommunikációs főnöki pozíciójában is. Gönczöl János, a Siemens AG Vállalati Kommunikáció (Corporate Communications, CC) nevű központi osztályának vezetője május 31-ével saját kérésére megválik a cégtől, ahol 2005. október 1. óta irányította a kommunikációs tevékenységet

„A kommunikációs tevékenység alakítása e turbulens időkben, melyekre híresztelések és spekulációk nyomták rá bélyegüket, nem volt mindig könnyű feladat. Remélem, hogy ez a lépés a kommunikációs tevékenységet nyugodtabb pályára tereli vissza” – mondta Gönczöl János. Utódja, a Siemens kommunikációs vezetője Stefan Heimbach lesz, aki 1992 óta tölt be különféle pozíciókat a vállalatnál; legutóbb a CC-n belül a Corporate Messages/Corporate Affairs részleget vezette. Ebben a minőségében szoros kapcsolatban állt a vállalat igazgatótanácsával és felügyelő bizottságával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés