Connect with us

technokrata

Minden, ami a biztonságoz kellhet

Dotkom

Minden, ami a biztonságoz kellhet

Symantec Norton 360.

Hétfőn engedte útjára a sárga-fekete vállalat a Norton 360 névre keresztelt megoldását, melytől pozíciói megerősödését reméli a felhasználói számítógépek védelmének biztosításáért folytatott erős konkurenciaharcban. Az először egy éve szóba került (akkor még Genesis kódnéven futó) projekt számos technológiát fog össze, kezdve a vírus- és behatolásvédelemtől egészen a PC-optimalizációs és biztonsági másolatok készítésére képes (backup) termékekig. A Norton 360 azonban nem csak a már meglévő technikák egy csomagba hegesztését jelenti: a Symantec komoly fejlesztéseket eszközölt az egyes összetevőkön.

Tom Powledge, a Symantec termékmenedzsmentjének igazgatója szerint a Norton 360 azoknak a mainstream PC felhasználóknak készült, akik minden számítógépkarbantartási, -védelmi feladatot egyben szeretnének lefedni. Hasonló feladatot lát tehát el, mint a Microsoft által tavaly májusban útjára bocsátott Windows Live Onecare (amivel a redmondi szoftveróriás jelentős részesedést tudott kihasítani magának a piacból). Célja a már 2005-ben is közel 2 milliárdos piac dominanciájának fenntartása – az éves szinten 17 százalékos növekedést (Gartner adat) produkáló szegmens mintegy 70 százalékát birtokolja jelenleg a Symantec.

A vállalat által csak Security 2.0-ként említett új nézőpont látszik körvonalat ölteni a Norton 360-ban – eszerint az online biztonság következő generációját nyújtja a csomag. A vállalat szeretné a felhasználók online kereskedelemmel kapcsolatos bizalmát helyreállítani – a Norton 360 ezért képes az internetes tranzakciók védelmére is, meggátolandó a hagyományosan fenyegetést jelentő ártalmas szoftverek hatásainak kifejtését.

Saját virtuális áruházában már most is megvehető a Symantec új programcsomagja – a boltokba márciusban kerül majd a Norton 360. Az évekkel korábbi, komplex szolgáltatást nyújtó csomagok árához viszonyítva meglepően olcsón – 80 dollárért három PC-s licenc vehető meg, ami egy éves verziókövetést is magában foglal. Ez mindössze 10 dollárral jelent többet, mint amennyibe a Norton Internet Security kerül. A Symantec ez utóbbi szoftvert birtokló felhasználói táborának kedvezményes áttérési lehetőséget is kíván nyújtani – ennek részletei azonban még nem ismertek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin