Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kalózok tehetnek a Vista gyenge startjáról

Dotkom

A kalózok tehetnek a Vista gyenge startjáról

Legalábbis Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerint.

Habár a Microsoft nem spórolt a reklámköltségeket tekintve, az új operációs rendszer mégsem fogy olyan tempóban, mint ahogy azt tervezték. Igaz, a Vista még így is erős startot vett, közel olyan tempóban terjed, mint annak idején a Windows XP. Nemrég az is kiderült, hogy – a Microsoft szerint – miért nem alakultak még jobban az eladások.

Steve Ballmer nemrég tett nyilatkozata értelmében a redmondi cég a fejlődő piacok kalózait, az illegális szoftvermásolást okolja a Windows Vista gyengébb startjáért. A Microsoft vezérigazgatója Kínát, Indiát, Brazíliát és Oroszországot emelte ki, mint a szoftverlicencekkel leginkább visszaélő országokat. Ballmer a Windows Genuine Advantage program intenzitásának növelésében látja a végső megoldást. „A kalózkodás csökkentése a Windows-os bevételek növekedésének egyik forrása lehet, és úgy gondolom, idén további lépéseket fogunk tenni a kalózkodás ellenében.” – mondta a redmondi fejes.

Arról azonban nem esett szó, hogy más okok is lehetnek a háttérben: például, hogy a látványos külsőn túl eget rengető újdonságok garmadájával nem rendelkezik a Vista – legalábbis a hétköznapi felhasználók számára. Ez a réteg sokat nem profitál a Bitlocker winchestertitkosításból, már vagy rendelkezik spyware-védővel, vagy nem is érdekli a dolog (ami persze nem jó, de ez tény), viszont szeretne továbbra is a megszokott minőségben játszani (ami Vista alatt egyelőre változatlan hardverkonfiguráció mellett nem érhető el). Különösen annak ismeretében nem meglepő az otthoni PC-tulajdonosok viszonylagos tartózkodása, hogy az új operációs rendszer számos, apróbb-nagyobb hibától szenved (rövid összefoglalónk itt olvasható). Lehet, hogy először nem a kalózkodás visszaszorításába kellene még nagyobb erőforrásokat fektetni, hanem a teljesítménybeli problémákat és más, zavaró jelenségeket megszüntetni – minél hamarabb (ha már a fejlesztés 5 éve alatt nem sikerült)…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés