Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pórázra kötött Skype-olók

Dotkom

Pórázra kötött Skype-olók

Vége a szabad garázdálkodásnak?

Partneri megállapodást köt a Skype (melynek tegnap frissült változata itt tölthető le) mögött álló Ebay a kaliforniai Facetime Communications-szel – ez utóbbi olyan szoftvereket és hardveres megoldásokat készít, melyekkel az üzleti életben érdekelt vállalatok figyelemmel követhetik, és biztosíthatják azonnali üzenetküldő rendszereik adatforgalmát. A megállapodás része annak az erőfeszítésnek, melyet a cég az üzleti felhasználók megnyerése végett folytat. A mintegy 171 millió saját Skype-oló harminc százalékát becsli az Ebay ebbe a kategóriába tartozónak, de ez a részarány még emelkedhet is a fenti megállapodásokhoz, fejlesztésekhez hasonló események révén.

A Skype egyébként nagyjából első kiadása óta fejfájást okoz a rendszergazdáknak, és pont azért, amiért olyan gyorsan annyira sikeres tudott lenni. Hiszen hiába az erős tűzfalszabályozás, ha mondjuk a 80-as HTTP port engedélyezve van, az üzenőkliens „kilát” a vállalati hálózatból. Emellett igen nehéz (kvázi lehetetlen) egyszerűen felügyelni az egyes kliensek forgalmát, szabályozni azt, hogy mely szolgáltatások legyenek használhatók (például a file-cserét letiltani). Ez a felállás a 3.0-s verzió megjelenésével változhat meg.

Más természetű megállapodásokat is tervez kötni a Skype üzemeltetője. Elsődlegesen olyan biztonsági funkciókat szeretne – ha másként nem, akkor kiegészítőként – implementálni, amikkel például az ártalmas site-okra mutató linkek után lehetne kutatni vagy akár aktívan is fellépni a szöveges csevegésben.

A szoftver tegnap frissült, kisebb hibajavításokat tartalmazó 3.0.0.214-es változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés