Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mentsük leveleinket?

Dotkom

Mentsük leveleinket?

Mindenképpen dönteni kell: információvesztés vagy tárterület az archiválásnak?

Az otthoni felhasználóknak és a gazdálkodó szervezeteknek egyaránt fontos elektronikus kommunikációjuk nyomon követése, szükség esetén a kívánt információk újbóli elérése. Éppen ezért az e-mailmegoldásokban a biztonságot és az elérhetőséget egy egymással lehetőleg jól összehangolt rendszerré kell ötvözni. Ki kell szűrni a kéretlen elektronikus leveleket és a valamilyen fertőzést tartalmazó e-maileket, ismerteti a Symantec a teendőket.

A biztonsági vizsgálat után egy intelligens archiválásnak kell arról gondoskodnia, hogy az e-mailek – valahányszor szükség van rájuk – gyorsan elérhetőek legyenek. Az archiváló megoldásnak emellett mindig két fontos célt kell figyelemmel kísérnie. Egyrészt egy vállalat számára létfontosságú, történelmi adatokat hosszú időn át óvni kell. Ez vagy a vállalat saját érdekéből, vagy bizonyos törvényhozói és hatósági követelményeknek való megfelelés céljából történik („Regulatory Compliance“). Másrészt nem elhanyagolhatóak a fontos előnyök az informatika hatékonyságának javításában. Az archiválási folyamat során az e-maileket csatolmányukkal együtt az elsődleges tárolórendszerből egy elektronikus archívumba helyezik át. Az archivált adatok így nem terhelik a működési adatok mentését, és egy visszatöltés esetén meggyorsul a rendszerkörnyezet újraélesztése.

A kapacitás optimalizálása érdekében az archiválás tömörítéssel, az úgynevezett egy példányos tárolás (Single-Instance-Storage) elve szerint történik. Itt a számos archiválási forrásból származó, azonos e-maileket és csatolmányukat csak egyetlen egyszer tárolják el. A személyes könyvtárak, pl. a Microsoft Exchange PST-állományainak archiválásánál rengeteg kapacitást, időt és kezelési költséget lehet megtakarítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés