Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem bizonyítottak a magyar hackerek

Dotkom

Nem bizonyítottak a magyar hackerek

Senki nem bírt az EagleEyeOS adatvédelmi szoftverrel.

Nem született nyertes az Office Depot és az EagleEyeOS „Fogd és vidd” névre hallgató játékán sem Újbudán, sem pedig Szombathelyen. Amint arról a múlt hónap végén írtunk, kezdő felhasználókat és profi hackereket is vártak a kísérlet során. A feladat szerint a vállalkozó kedvűeknek három file-t kellett (volna) egy notebookról azonos formátumban eljuttatniuk bármely más adathordozóra (pendrive, PDA, MP3 lejátszó, CD/DVD író, vagy egy másik notebook). A dokumentumokat az EagleEyeOS One adatvédelmi szoftver védte.

November 30-án 10.00 és 18.00 óra között, az aznap nyíló újbudai és szombathelyi OfficeDepot-ban próbált megszerezni három fájlt összesen több mint ötven jelentkező. A „Fogd és vidd” játék szervezői áruházanként egy-egy professzionális ASUS notebookot ajánlottak fel jutalomként. A kísérletek azonban kudarcba fulladtak. Legtöbben pendrive-ot és MP3-lejátszót hoztak magukkal, de volt, aki saját notebookjával érkezett.

A kezdő felhasználók – köztük 14 évesek, akik a szüleikkel, iskola után érkeztek – általában a legegyszerűbb másolással próbálkoztak. Mások tisztában voltak már vele, hogy ez az út nem járható, és inkább a szoftver egyedi jelszavát próbálták kitalálni. Néhány profi informatikus extrémebb trükköket is bevetett: egyikük saját maga írta, hozott programmal próbálta áttörni az EagleEyeOS védelmi vonalát, sikertelenül. Néhány jelentkező a helyszínen bevallotta: előre gyakorolt a megmérettetésre, letöltötte a szoftver ingyenes próbaverzióját, és ezt tanulmányozva keresett biztonsági réseket.

Az EagleEyeOS szoftvercsaládot a belső adatszivárgás ellen fejlesztették ki; a játékban két funkció, a Karantén és a Zóna játszott döntő szerepet. Előbbi arra szolgál, hogy az érzékeny dokumentumokat tartalmazó könyvtárakból vagy meghajtókról a kifelé történő adatmozgást megakadályozza, utóbbi pedig a kívülről csatlakoztatott számítógépek, egyéb eszközök hozzáférését szabályozza a védett zónán belül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés