Connect with us

Hirdetés

technokrata

Al-kaida támadás pénteken

Dotkom

Al-kaida támadás pénteken

Az Egyesült Államok cybertámadástól tart.

Az észak-amerikai ország kormányzata arra figyelmeztette a helyi, magánkézben levő pénzügyi szervezeteket még a tegnapi nap folyamán, hogy az Al-kaida egyes terrorsejtjei valószínűleg internetes támadást fognak kezdeni az online részvénykereskedéssel és banki ügyek végzésével foglalkozó site-ok ellen – pénteken, azaz ma. Az amerikai Computer Emergency Readiness Team (CERT) által kiadott figyelmeztetés szerint a várható akció bosszú a Kubában, Guantanamo-n fogva tartott terroristák miatt; a támadás ráadásul folyamatosan, egész decemberen át elnyúlhat.

Megerősítette az USA Nemzetbiztonsági Minisztériuma is, hogy a figyelmeztetés valóban továbbításra került a pénzügyi szervezeteknek. A hivatal azonban nem lát konkrétumokat arra vonatkozólag, hogy a fenyegetés ennyire kézzelfogható lenne. A bejelentésről egy névtelenségbe burkolózó minisztériumi alkalmazott úgy nyilatkozott, hogy abban szolgáltatásmegtagadásra (denial of service, DoS) alapuló támadás veszélyére figyelmeztetnek. Az értesülések szerint a terrorszervezet egy önmagát Anhiar al-Dollar néven említő csoportja készül az akcióra.

Kívülről nem nagyon látszik, hogy a gazdasági élet komolyan reagálna a bejelentésre – a piacok csekély vagy semmilyen reakciót nem mutattak az online támadássorozat hírére. A new yorki Peter King republikánus képviselő, aki egyben a képviselőház nemzetbiztonsági tanácsát is vezeti, úgy vélte, hogy a jelentés nem váltott ki pánikot, mindazonáltal nagyon óvatosan kell az információval bánni. Ezt az óvatosságot a gazdasági élet résztvevőinek jelentős része azonban nem látja indokoltnak. Az utóbbi időkben ugyanis általánossá vált a terrorizmushoz köthető cybertámadások jelentette veszély, ezért a vállalatok hozzászoktak, illetve lépéseket tettek a kockázat csökkentésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés