Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szalag-korlát: jobb a lemez?

Dotkom

Szalag-korlát: jobb a lemez?

Átállás az információvédelem és visszaállítás-felügyelet területén.

Az EMC aláírta az Avamar Technologies Inc. felvásárlásáról szóló végleges szerződést. Az EMC a kaliforniai Irvine központú céget egy közel 165 millió dolláros készpénztranzakció keretében fogja megvásárolni. A felvásárlás várhatóan 30 napon belül lezárul és a várakozások szerint nem fog jelentős hatást gyakorolni az EMC 2006-os bevételére vagy részvényenkénti nyereségére.

Mint ismeretes, az Avamar egy magánkézben lévő, gyorsan terjeszkedő cég, amely vállalati kategóriájú, adatduplikáció-mentesítési technológiával rendelkező adatvédelmi szoftvereket gyárt. Az akvizícióval felgyorsul a szalagos eszközökről a lemezes visszaállítási megoldásokra való széles körű átállás az információvédelem és visszaállítás-felügyelet területén.

A lemezes mentés előnyei napjainkra egyre nagyobb kényszerítő erőt jelentenek. A szalagos mentés korlátai a legutóbbi időben olyan új technológiák létrejöttét serkentették, mint például az adatduplikáció-mentesítés. Az Avamar szoftvere szabadalmazott adatduplikáció-mentesítési technológiát használ, hogy az adatokat globálisan csak egyszer – és tényleg csak egyszer – kelljen elmenteni. Az Avamar a forrásnál azonosítja a redundáns adatszegmenseket, így csökkenti a felhasznált hálózati sávszélességet és az eltárolt adatok mennyiségét. A szabadalmaztatott Avamar-technológiák segítségével a valós alkalmazásoknál akár 300:1 arányú napi adatcsökkentés érhető el.

Az új technológia a lemezes mentés esetében lényegesen megváltoztatja a költségek és a hatékonyság képletét.

Az Avamar a folyamat lezárása után az EMC Storage Product Operations (SPO, tárolótermék-műveleti) csoportjába épül be. A cég vezérigazgatója, Ed Walsh közvetlenül Mark Sorenson alá tartozik majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés