Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legújabb kártékony kódokról

Dotkom

A legújabb kártékony kódokról

Megjelent a kártékony kódokat elemző Kaspersky Security Bulletin kiadvány legújabb száma.

A Kaspersky Lab víruselemzőinek jelentése visszatekint a rosszindulatú kódok fejlődési trendjére az elmúlt hat hónapban és előrejelzést közöl a kódok jövőbeni fejlődéséről. A jelentés elsősorban a biztonsági szakértők, valamint a média és a számítástechnika biztonsága iránt érdeklődők számára készül.

Az új kiadványban Alex Gostev vezető víruselemző vizsgálja a mobileszközöket fenyegető legújabb veszélyeket, például az első, a mobilokat támadó többplatformos kártékony programokat, valamint az első Javascript-alapú mobilvírust. A mobileszközöket megtámadó rosszindulatú kódok számának növekedési üteme lassul, az átmeneti csend lehetséges okait és a jövőben várható trendeket ugyancsak tárgyalja Gostev tanulmánya.

Jurij Mashevsky vezető víruselemző a trójai programok térnyerésének okait kutatja más, csökkenő tendenciát mutató alkalmazásokkal összehasonlítva. Konstantin Sapronov víruselemző áttekinti a Mac OS és a Unix rendszerek ellen irányuló fenyegetések számának növekedését az elmúlt hat hónapban és elemzi ennek okait. A kéretlen levelek továbbra is komoly problémákat okoznak a felhasználóknak – Anna Vlasova, a Spam Lab vezetője értékeli a levélszemétküldés oroszországi és globális fejlődését.

Végül a romániai Kaspersky Lab Kutatási-Fejlesztési Részlegének vezetője, Costin Raiu ad betekintést az internetes támadásokat vizsgáló elemzésébe, különös tekintettel a leggyakrabban támadott portokra. Costin megvizsgálja a kártékony kódok terjedéséhez használt biztonsági réseket és bemutatja a terület várható fejlődésével kapcsolatos meglátásait.

A Kaspersky Security Bulletin teljes anyaga elérhető a Kaspersky Lab Víruslistáján.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés