Connect with us

Hirdetés

technokrata

D-Link – Megafone együttműködés a VoIP hazai térhódításáért

Dotkom

D-Link – Megafone együttműködés a VoIP hazai térhódításáért

Egyedülálló kezdeményezéssel szólítja meg a két cég az otthoni és a kisvállalati felhasználókat.

Hosszú távú partneri együttműködést határozott el a vezető hálózati eszközgyártó D-Link és a harmadik legnagyobb hazai VoIP szolgáltató a Megafone. A két cég egy a magyar piacon rendhagyó – a hardvert és a szolgáltatást egyesítő – dobozos termékkel jelenik meg mától a D-Link Kiemelt SoHo Partneri hálózatában.

A VoIP hazai térhódításának mindeddig gátat szabott a technológia számítógéphez kötöttsége. Az IP-alapon telefonálók zöme egy szoftver és egy headset segítségével a számítógép előtt ülve használta a szolgáltatást, így annak elterjedése alig tudott túlterjeszkedni a technológiai újítók szűk körén. Bár eddig is voltak olyan átalakító eszközök, melyek lehetővé tették a hagyományos analóg telefonkészülékek használatát VoIP telefonálásra, ezek beállítása meghaladta az otthoni Internetezők többségének képességeit.

Ezt felismerve döntött úgy a D-Link és a Megafone, hogy olyan előre beállított VoIP eszközöket vezet be a piacra, melyeket a dobozon található ábra szerint összeszerelve azonnal – minden további beállítás és regisztráció nélkül – megszokott készülékével telefonálhat a vásárló. A megoldást a Megafone egy a készülékhez tartozó, előre beállított 21-es körzetszámú telefonszámmal és 1.000 forint ajándék beszélgetéssel teszi teljessé. A termékeket egyedi dobozolás teszi messziről felismerhetővé.

A VoIP szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy szélessávú Internet-szolgáltatásra van szükség. Amennyiben a felhasználó nem rendelkezik útválasztóval, számára a DVG-G1402S vezeték nélküli szélessávú router, amennyiben már van valamilyen útválasztó, akkor a mindössze 12.880 Ft-ért a boltokba kerülő DVG-2001 terminál adapter a megoldás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés