Connect with us

technokrata

Jelentős változás a vállalatok életében

Dotkom

Jelentős változás a vállalatok életében

Átlagos 40 százalékos megtakarítás érhető el.

Az Intel bemutatta Intel vPro technológiáját, azt a hardver-szoftver csomagot, mely a PC-k teljesítménye terén jelentős változást hoz a vállalatok életébe, a számítási teljesítmény eddig példa nélkül álló szintjeit, és a biztonság, valamint költségek feletti tudatosabb irányítást nyújtva az IT szakemberek részére. Az Intel bejelentése alapján a Fortune 500 lista egyes cégei, melyek előzetesen kipróbálhatták az eszközöket, átlagosan 40 százalékos megtakarítást értek el.

A világ számítógépgyártói néhány hete kezdték meg az Intel vPro technológián alapuló asztali számítógépek gyártását a mainstream üzleti szféra számára, és a vezető gyártók további rendszereket dobnak piacra az eljövendő hetekben, hónapokban.

Az Intel vPro közép-kelet európai bemutatkozása az idei október 4-ei (szerda) IDF (Intel Developer Forum) része lesz, melyet első alkalommal tartanak Csehországban. Az IDF olyan átfogó konferencia, ahol a technológia területén világszinten vezető vállalatok vannak jelen és melynek alapja a képzés, együttgondolkodás, és a jövőbe tekintés. A látogatók minden kulcsfontosságú technológiai területen megismerkedhetnek a legújabb információkkal, innovációs és együttműködési lehetőségekkel.

„A vPro változást jelent a vállalatok életében, valamint az IT és üzleti vezetők szemléletében, személyi számítógépes használati szokásaiban” – mondta Robert Crooke, az Intel alelnöke és Üzleti Kliens Csoportjának (Business Client Group) ügyvezetője. „A vállalkozásokat leginkább visszavető tényezőket – biztonsági problémák, a fenntartás költségei, forráskiutalás, vagyonkezelés és uptime – javító tulajdonságokat gyűjtöttük egyetlen platformba, melyet a világ legjobb többmagos processzora működtet.”

A széles körben elismert Intel Core 2 Duo processzor, mely 40 százalékkal nagyobb teljesítményt, és ugyanannyival nagyobb energiahatékonyságot jelent, az Intel vPro hajtómotorja.

Az Intel vPro technológiája magába foglalja a második generációs Intel Active Management technológiát, az Intel Virtualization technológiát, Intel Q965 Express lapkakészletet, valamint az Intel 82566DM Gigabit hálózati kapcsolatot. E forradalmi újítások ipari szoftverrel működtetve jobb kezelhetőséget és nagyobb biztonságot eredményeznek kis és nagy vállalkozásoknak egyaránt, melyet az előrejelzések is alátámasztanak: a vállalkozások több mint 100 millió személyi számítógépet szándékoznak vásárolni ez évben.

A vállalatok máris felismerték az Intel vPro technológia kezelhetőségi tulajdonságaiból származó jelentős költségmegtakarítási lehetőségeket. Az Intel több mint 20 esettanulmányt ad közre, amelyek kkv-k és nagy cégek, IT-kiszervezők és egyéb IT-szolgáltatók ezirányú kísérleteit mutatják be.

Az eredmények igazolják a várt karbantartási és munkaerő megtakarítási költségeket, melyek a karbantartási oldal látogatásának lecsökkentésével 7-95 százalékig is terjedhetnek. Az előzetes tesztakcióban részt vevő cégekről, mint például a BMW Csoport, vagy az ING, további információ olvasható a www.intel.com/business/vpro/casestudies oldalon.
A világ legnagyobb, vállalkozások számára szoftvereket gyártó cégei Intel vPro technológiára optimált termékeket ajánlanak E megoldások mostantól, az eljövendő hónapok során folyamatosan kerülnek a piacra olyan cégek gyáraiból, mint az Adobe, az Altiris, a CA, a Check Point, a Cisco, a HP OpenView, a LANDesk, a Lenovo, a Microsoft, a StarSoftComm, a Symantec, a Trend Micro és a Zenith. Mi több, a világ legnagyobb kiszervezett IT szolgáltatói, köztük az Atos Origin, EDS és Siemens Business Services, is beveszik szolgáltatásaik közé az Intel vPro technológiát, hogy még jobb szolgáltatást nyújtsanak.

Az Intel vPro technológia része a sikeres Intel Stable Image platform programnak is, így sokkal előreláthatóbbá és megjósolhatóbbá teszi a jövőbeli PC-s platformokra való átmenetet. A program garanciát nyújt arra, hogy egy termék piacra kerülését követően hosszabb periódusban is elérhetőek lesznek az Intel szoftverei és meghajtói. A program azt is lehetővé teszi az IT vezetők számára, hogy csupán egyszer teszteljenek és minősítsenek egy számítógépet, elkerülvén a rendszer, rengeteg szoftver- és hardverváltoztatás miatt szükségessé váló, többszöri újraminősítést – így eredményezve gyorsabb telepítést és alacsonyabb működtetési költségeket.

Az Intel vPro-alapú személyi számítógépeiben megtalálható az Intel legújabb integrált grafikus programja, mely a Microsoft hamarosan érkező Windows Vista Premium hardver követelményánek megfelel.

Új Intel Centrino Duo technológián alapuló, Santa Rosa kódnevű platform tovább erősíti a laptopok megerősített IT kezelhetőségi és PC állományi biztonságát.

Ma már a vállalatok számára is hozzáférhetők a közelmúltban bemutatott Intel Centrino Duo mobil technológiával felszerelt, Core 2 Duo processzorokkal ellátott laptopok, melyek jobb csatlakoztatási lehetőségeket, hosszabb élettartamot és jobb rendszer teljesítményt kínálnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin