Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ütőképes felügyeleti szoftverportfolió

Dotkom

Ütőképes felügyeleti szoftverportfolió

IDC tanulmány az osztott rendszerfelügyeleti szoftverek globális piacáról.

Az IDC piackutató cég 2005-ös adatai alapján a HP rendelkezik a legnagyobb részesedéssel az osztott rendszerfelügyeleti szoftverek globális piacán. A felmérésből kiderült, hogy a 14,5 százalékos 2005. évi részesedésével a HP immár harmadik éve vezet ezen a területen, valamint a piaci részesedés és szoftverlicenc-árbevétel szempontjából is a HP-é az első hely az osztott teljesítmény- és rendelkezésreállás-felügyeleti szoftverek kategóriájában. Itt a HP negyedik negyedéve vezet, 21,3 százalékos piaci részesedéssel – ez az érték több mint kétszerese a két legközelebbi versenytárs együttes eredményének. A vállalat szoftverlicencből származó árbevételének 9,5 százalékos bővülése meghaladja a kategória 7,9 százalékos éves átlagos növekedési ütemét.

Az IDC definíciója szerint a vizsgált piaci kategóriák „azokat a rendszerfelügyeleti szoftvereket fedik le, amelyeket osztott – főként UNIX, Linux és Window – operációs környezetben használnak a rendszerek és alkalmazások felügyeletére”.

A 2006-2010-es időszakra előrejelzést is tartalmazó tanulmányt készítő IDC szakember, Tim Grieser szerint az osztott rendszerfelügyeleti szoftverek piacán továbbra is tapasztalható lesz az erős növekedési ütem, amely az elkövetkező három évben évente átlagosan 10 százalékkal bővül.

A felmérésbe bevont vállalatok: Allen Systems Group, Altiris, Amdocs, BMC, Captaris, Computer Associates, Compuware, Concord, Fujitsu, Hewlett Packard (HP), Hitachi, IBM, Integrated Research, Keynote Systems, LANDesk Software, Macrovision, Mercury Interactive, Microsoft, Motive, NEC, NetIQ, Novell, Opsware, ORSYP, Peregrine, Quest Software, StreamServe, SupportSoft, Sybase, Symantec, TopCall, Veritas, Wily Technology


IDC, „Worldwide Distributed System Management Software 2006 – 2010 Forecast and 2005 Vendor Shares,” IDC #202879, T. Grieser, F. W. Broussard, S. Elliot, 2006. augusztus

Worldwide Distributed Performance and Availability Management Software 2006-2010 Forecast Summary and 2005 Vendor Share,” IDC #202855, Tim Grieser, 2006. július 19.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés