Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kik lesznek a Nokia Siemens Networks vezetői?

Dotkom

Kik lesznek a Nokia Siemens Networks vezetői?

A két vállalat nyilvánosságra hozta a Nokia Siemens Networks üzletág- és területi vezetőinek névsorát.

A Nokia és a Siemens megnevezte a Nokia Siemens Networks vezetőségének tagjait. A kinevezések az új vállalat működésének első napjával, a szabályozó testületek engedélyeitől, a megszokott záradékok elfogadásától, és több lépés részleteiben történő megállapodástól függően várhatóan 2007. január elsejével lépnek életbe.

A Nokia és a Siemens már bejelentette, hogy a Nokia Siemens Networks vezérigazgatói pozícióját Simon Beresford-Wylie tölti be. Mika Vehviläinen operatív vezérigazgatóként, Karl-Christoph Caselitz a piaci műveletekért felelős vezérigazgatóként, Peter Schönhofer pedig pénzügyi vezérigazgatóként tevékenykedik majd. A vállalat globális működésével kapcsolatos feladatokért, így a kutatás-fejlesztésért, beszerzésekért, gyártásért, szállításért és logisztikáért felelős szakemberek az operatív vezérigazgatónak jelentenek; az ügyfélkapcsolatokért és a helyi igények kielégítéséért, így többek között az értékesítésért és a szolgáltatásokért felelős vezetők a piaci műveletekért felelős vezérigazgatónak számolnak be; míg az informatikai ügyekben, illetve a pénzüggyel és a számvitellel kapcsolatos összes tevékenységgel kapcsolatban a pénzügyi vezérigazgató fogadja a jelentéseket. A HR, az operatív, a piaci műveletekért felelős, és a pénzügyi vezérigazgató a vezérigazgatónak jelent.

„Nagyszerű ütemben halad a Nokia Siemens Networks elindulását előkészítő munka” – mondta Simon Beresford-Wylie, aki az összeolvadást követően azonnal elfoglalja a Nokia Siemens Networks vezérigazgatói székét. „A Nokia és a Siemens legjobb embereire támaszkodva szilárd, az ügyfelekre koncentráló vezetői csapatot hoztunk létre, amelyhez örömmel csatlakozom.” Beresford-Wylie jelenleg a Nokia Networks üzletágának ügyvezető alelnöke és igazgatója.

A Nokia Siemens Networks globális vállalatként tevékenykedik majd, amelynek vezetői és munkavállalói több országban, többek között Finnországban és Németországban dolgoznak majd.

A Siemens Communications jelenlegi alelnöke, és a hordozók fejlesztéséért felelős igazgatója, Stephan Scholz vezeti majd a kutatásra, a technológiára, és az üzletágakon átnyúló szinergiákra, többek között a közös platformokra is koncentráló Kutatási, technológiai, és platform szervezetet. Scholz Vehviläinennek jelent majd.

A Nokia Siemens Networks üzletágvezetői az alábbi szakemberek lesznek:
• Jose Costa e Silva a Services (szolgáltatások) üzleti egységért lesz felelős. Costa e Silva, aki jelenleg a Siemens Communications Mobile Networks üzletágának európai és amerikai alelnöke és vezetője, Caselitz-nek jelent majd. Costa e Silva Németországban dolgozik majd.
• Ari Lehtoranta a Radio Access (rádióhozzáféréses technológia) üzletágat vezeti majd. Lehtoranta, aki jelenleg a Nokia Radio üzletágának alelnöke és igazgatója, Vehviläinennek jelent majd. Lehtoranta Finnországban fog dolgozni.
• Christian Unterberger a Service Core and Applications (szolgáltatások és alkalmazások) üzletág élén áll majd. A jelenleg a Siemens Communications Fixed Networks (vezetékes hálózatok) üzletágát vezető Unterberger Vehviläinennek jelent majd, és Németországban fog dolgozni.
• Christian Fredrikson az Operation Support Systems (működéstámogató rendszerek) üzletágat vezeti majd. A jelenleg a Nokia Core Networks (gerinchálózatok) üzletágát vezető Fredrikson Vehviläinennek jelent majd. Fredrikson Finnországban dolgozik majd.
• Martin Lüst vezeti majd a Broadband Access (szélessávú hozzáférés) üzletágat. Lüst, aki jelenleg a Siemens Communications Fixed Network Access (vezetékes hálózati hozzáférés) üzletágának elnöke, Vehviläinennek jelent majd. Lüst Németországban fog dolgozni.
• Bernd Schumacher az IP Networking and Transport (informatikai hálózatok és szállítás) üzletágat irányítja majd. A jelenleg a Siemens Communications Siemens Optical Networks (optikai hálózatok) üzletágának elnökeként tevékenykedő Schumacher Vehviläinennek jelent, és Németországban dolgozik majd.

A Nokia Siemens Networks területi szervezeti Caselitz-nek fognak jelenteni. A területi vezetők:
• Mark Louison, aki az észak-amerikai régiót vezeti majd. Louison jelenleg a Nokia Networks észak-amerikai alelnöke.
• Fernando Terni, aki a latin-amerikai régió élén áll majd. Terni jelenleg a Nokia Networks latin-amerikai alelnöke.
• Zhiqiang Zhang, aki a kínai régióért lesz felelős. Zhang jelenleg a Siemens Communications kínai igazgatója. David Ho, a Nokia Networks jelenlegi kínai alelnöke, a Nokia Siemens Networks kínai elnökeként folytatja munkáját.
• Jürgen Bill, aki a nyugat- és dél-európai területet irányítja majd. Bill jelenleg a Siemens Communications Mobile Networks üzletágának igazgatója a távol-keleti térségben.
• Kai Uebach, aki az észak-európai régióját vezeti majd, Uebach jelenleg a Siemens Communications Mobile Networks üzletágának igazgatója Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.
• Jan Cron, aki a közel-keleti és az afrikai régióért lesz felelős. Cron jelenleg a Siemens Communications Mobile Networks üzletágának igazgatója a Közép-Keleten.
• Rajeev Suri, aki a távol-keleti régiót vezeti majd. Suri jelenleg a Nokia Networks távol-keleti alelnöke.

A most bejelentett kinevezések az összeolvadást követően azonnal hatályba lépnek. A tranzakció lezárultával a Nokia Siemens Networks a kommunikációs iparág egyik vezetőjeként világszerte jelenlévő vállalattá válik, amely a vezetékes és a mobil hálózati infrastruktúrák és szolgáltatások terén egyaránt szilárd pozícióval rendelkezik. Méretéből és globális jelenlétéből fakadóan a vállalat a bevétel-generáló és költség-megtakarító termékek és szolgáltatások fejlesztésének és kiépítésének élére állhat. A közös vállalat a vezetékes-mobil konvergencia terén világszínvonalú megoldások létrehozására képes, egymást kiegészítő ügyfélbázissal rendelkezik világszerte, szilárdan jelen van mind a fejlett, mind a fejlődő piacokon, és egyike a világ legnagyobb és legtapasztaltabb szolgáltató szervezeteinek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés