Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetékmentes internetezés – szoftverhiba okoz problémákat

Dotkom

Vezetékmentes internetezés – szoftverhiba okoz problémákat

Persze, hogy nem elég a memória, ha tele van szeméttel.

Csütörtökön ismerte el hivatalosan az Intel, hogy egy szoftveres frissítés, melyet vezetékmentes hálózati kapcsolódást lehetővé tevő hardvereszközeikhez adtak ki, bizony problémákat okoz. A 10.5-ös Intel PROSetet érintő hiba miatt kénytelen volt külön közleményben figyelmeztetni felhasználóit a vállalat. Ez a verzió egyébként még augusztus elején került ki a felhasználókhoz.

Amint arról Amy Martin, az Intel egyik szóvivője beszámolt, a PROSet hibás változata által használt egyik process nem megfelelően kezeli a file-okat, emiatt egyre több és több memóriaterületet foglal le magának. Ennek következtében pedig a számítógép teljesítménye elkezd visszaesni.

A vállalat ma adta ki a szoftver legújabb változatát, melynek feltelepítése minden érintett számára javasolt. Ez ugyanis nem csak a fenti hibát szünteti meg, hanem néhány nemrég felfedezett biztonsági rést is kiiktat a rendszerből. Ezek közül a legkomolyabb sérülékenység révén egy támadó akár be is juthat a számítógépre Wi-Fi kapcsolaton keresztül, vagy olyan féreg készíthető, mely egyik wireless PC-ről ugrik a másikra.

A probléma leginkább a notebooktulajdonosokat érinti, hiszen a vállalat Centrino platformjának megjelenésével minden hordozható számítógép fel lett készítve vezetékmentes hálózati kapcsolatra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés