Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IDC szerint az EMC vezeti a tartalomkezelő szoftverek piacát

Dotkom

Az IDC szerint az EMC vezeti a tartalomkezelő szoftverek piacát

Az eredmények igazolják az EMC Documentum vállalati tartalomkezelési platform erejét.

Az IDC kiadott jelentése szerint a tartalomkezelő szoftverek piacán az EMC Corporation, az információtárolási és -kezelési rendszerek vezető gyártója áll az élen. Az elemzés a 2005-ös bevételek alapján készült.

Az IDC a „Worldwide Content Management Software 2005 Vendor Shares” című jelentésében kiemelte, hogy az EMC, egy teljes körű tartalomkezelési termékcsalád minden kulcsfontosságú elemét biztosítja – dokumentumok kezelésétől kezdve, a webes tartalmak és média állományokon át a képek és iratok kezeléséig bezárólag. Ezenfelül a cég nemrégiben kezdett szervezeti fejlesztésekkel és stratégiai felvásárlásokkal olyan új területeken bővítette megoldásait, mint például a alkalmazások kimeneti állományainak kezelése, illetve digitális szerzői jogok kezelése, vagy az üzleti folyamatok irányítása.

A jelentés szerint „az EMC versenyelőnye a tartalomkezelési piacon még tovább fokozható, amennyiben kiaknázza az előtte álló lehetőségeket. Megoldható lesz számára, hogy olyan integrált információkezelési megoldásokat biztosítson, amelyek nemcsak a tartalomkezelés, hanem az archiválás, adattárolási megoldások, e-mail és alkalmazás-üzemeltetés területeit is összefogják. Már most láthatjuk az új termékek első körét, amelyek szorosabb kapcsolatot teremtenek a tartalomkezelés és az archiválás között.”

„A törvényi előírásokra és az üzleti igényekre való gyors reagálás, ugyanakkor a költségek leszorításának szükségessége táplálja az igényt a dokumentumok kezelésénél jóval összetettebb feladatokra képes tartalomkezelési megoldások iránt” – nyilatkozta Dave DeWalt, az EMC Software Group elnöke. „Vásárlóink több értéket akarnak kinyerni a rendelkezésre álló információhalmazból – legyen szó akár archiválásról, keresésről, osztályozásról, feldolgozásról, védelemről, megőrzésről. A bejelentés világosan jelzi az EMC Documentum vállalati tartalomkezelési platform igazi erejét. Az EMC képes válaszolni a változó piaci igényekre, továbbá elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinek a kategóriájukban a legjobb megoldásokat nyújtsa.”

„Az EMC sikerének egyik összetevője az a kiterjedt partnerhálózat, amely biztosítja az átfogó tartalomkezelési platformhoz szükséges széleskörű tudást és tapasztalatot” – állítja Melissa Webster, az IDC programigazgatója. „A tartalom-felügyeleti piac az elkövetkezendő években várhatóan rétegződik: a fő rendszerszállítók szolgáltatásként kínálnak majd tartalomkezelési funkciókat, a független tartalomkezelési termékgyártók pedig vállalati tartalomkezelési megoldásokat és alkalmazásokat kínálnak az ügyfelek számára. Az EMC ezekhez képest igen jó pozícióban van, ugyanis képes lesz mindkét szerepkörben fellépni.”

A 2005-ös sikerekre építve, – a Captiva felvásárlás eredményeinek hatásától eltekintve – az EMC tartalomkezelési szoftverlicenc-bevételei 2006 második negyedévében 30 százalékkal nőttek. Szintén az elmúlt negyedév során az EMC Documentum eRoom és Documentum Business Process Management szoftverek egyaránt megkapták az AIIM E-DOC magazin rangos AIIM 2006 „Best of Show” díját kivételes minőségük, és a vásárlók számára nyújtott komoly megtérülési potenciáljuk miatt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés