Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes vírusirtó a Panda Software-től

Dotkom

Ingyenes vírusirtó a Panda Software-től

A Panda Software elindította a Panda DesktopSecure-t, amely a Linuxot használó munkaállomások teljes körű védelmét hivatott ellátni. Az új termék Linux felhasználók számára ingyenesen elérhető.

Sok ember tévesen úgy hiszi, hogy a Linuxot futtató rendszerek teljesen biztonságosak, így sok felhasználó mindenféle biztonsági rendszer nélkül használja ezeket a programokat. Pedig a Linux rendszerek is ki vannak téve az Internetről érkező veszélyforrásoknak. Ez nem pusztán az erre a platformra kifejlesztett rosszindulatú kódsorok problémája, hanem sok, a Linuxot különösebben nem ismerő felhasználó szegényes rendszerbeállításaié is, amelyek könnyen vezethetnek IT támadásokhoz.

Ennek a terméknek az elindításával a Panda Software-nek az a célja, hogy a Linux rendszereket olyan biztonsági eszközzel ruházza fel, ami mind az üzleti, mind pedig az otthoni felhasználókat széleskörűen biztosítja az adatvesztés ellen; illetve arról, hogy a kifele irányuló kommunikációjuk védett, akár e-mailt, akár Internetet vagy más alkalmazást használnak.

A Panda DesktopSecure for Linuxot kifejezetten arra tervezték, hogy ezen operációs rendszerek használóinak biztonsági igényeit kielégítse. Mind az otthoni, mind pedig a Linux munkaállomásokat használó cégek által használható. Az olyan esetekre, melyekben egy cég a Linux és a Windows rendszerek kombinációját alkalmazza, különös figyelmet fordítottak, ugyanis ilyen helyzetekben a Linuxot futtató számítógépek nemcsak különleges támadásoknak vannak kitéve, hanem a helyi hálózaton keresztül akár a Windows-os rendszerek megfertőzésének beindítására is alkalmasak.

A Panda Software terméke nemcsak a már ismeret internetes veszélyforrásokkal szemben veszi fel a küzdelmet, de a korábban még nem észlelt problémák ellen is védelmet nyújt. Ez pedig a Genetic Heuristic Engine-nek köszönhető, annak az új technológiának, ami analizálja minden egyes fájl „genetikus képét”. A Panda DesktopSecure for Linux egy, az e-maileket ellenőrző, valós idejű védelmet is kínál, ami a legszélesebb körben alkalmazott levelezőprogramokkal, mint például a Ximiam Evolutionnel és a Mozilla-val is kompatibilis.

X-Window felülete lehetővé teszi, hogy a Panda Software termékébe épített tűzfalat is kontrollálhassuk, ami egyet jelent a különböző kommunikációs csatornák beállításával, a számítógépbe való betörési kísérletek felderítésével és a különböző alkalmazások elérési lehetőségeinek szabályozásával.

Az új Panda Software termék ingyenesen letölthető a fejlesztő oldaláról, ahol az otthoni felhasználók egy 3 hónapig ingyenes szolgáltatással és a frissítésekkel is találkozhatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés