Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SAP nyilvánosságra hozta 2006 II. negyedévi és I. félévi eredményeit

Dotkom

Az SAP nyilvánosságra hozta 2006 II. negyedévi és I. félévi eredményeit

Az SAP AG közzétette a 2006. június 30-ával zárt negyedévre és fél évre vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeit.

Árbevétel
A szoftvereladásokból származó árbevétel 8%-kal, 621 millió euróra emelkedett 2005 hasonló időszakához (576 millió euró) képest. Az árfolyamhatást korrigálva ez 10%-os bővülést jelent.
A termékértékesítési árbevétel 1,5 milliárd eurót tett ki a II. negyedévben, ami 9%-kal magasabb a 2005 hasonló időszakára jellemző értéknél (1,4 milliárd euró). Az árfolyamhatást korrigálva ez 10%-os bővülésnek felel meg.
A vállalat összárbevétele 2,2 milliárd euró volt az idei II. negyedévben, ami 9%-kal több, mint a tavalyi azonos időszakban rögzített érték (2,0 milliárd euró). Az árfolyamhatást korrigálva ez 9%-os emelkedést jelent.

Versenytársakhoz viszonyított piaci részesedés
Görgetett 12 havi alapon számított szoftverárbevétele alapján az SAP tovább növelte globális részesedését a nagyvállalati alapalkalmazások piacán. A második negyedév végén globális részesedése elérte a 21,7 százalékot. A vizsgált szállítók összesen mintegy 16 milliárd dollár szoftverértékesítési árbevételt értek el az SAP ágazati elemzésekre épülő számításai szerint.

Regionális teljesítmény
Továbbra is az amerikai régió az SAP növekedésének motorja: itt 18%-kal (az árfolyamhatást korrigálva 21%-kal), 239 millió euróra emelkedett a szoftverárbevétel az előző év második negyedéve óta. Az Egyesült Államokban a szoftverárbevétel 201 millió euró volt – ez 16%-os (az árfolyamhatást korrigálva 20%-os) bővülést jelent. Az EMEA régióban 3%-kal (az árfolyamhatást korrigálva szintén 3%-kal), 296 millió euróra nőtt a szoftverárbevétel. Németországból 8%-os növekedést jelentettek, így itt 100 millió eurós szoftverárbevételt könyvelhetett el a vállalat. Az ázsiai és csendes-óceáni régióban 86 millió eurós szinten stagnált (illetve az árfolyamhatást korrigálva 4%-kal emelkedett) a szoftverárbevétel 2006 második három hónapjában. Japánban 4%-kal, 23 millió euróra csökkent (az árfolyamhatást korrigálva 4%-kal nőtt) a szoftverek forgalma.

Eredmény
Az üzemi eredmény 531 millió eurót tett ki 2006 II. negyedévében – 15%-kal többet, mint egy évvel korábban (2005: 460 millió euró). A pro forma üzemi eredmény 13%-kal, 558 millió euróra emelkedett 2005 II. negyedévének 496 millió eurós szintjéről.
Az idei II. negyedév üzemi nyereséghányada 24,2% volt, 1,4 százalékponttal magasabb a tavalyi azonos időszakkal összevetve. A pro forma üzemi nyereséghányad 25,4% volt, 0,8 százalékponttal több, mint 2005 II. negyedévében.
A nettó eredmény 414 millió eurót, a részvényegységre jutó nyereség (EPS) pedig 1,35 eurót tett ki 2005 II. negyedévében, ami 43%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi értékekhez képest (2005: 289 millió illetve 0,93 euró). A pro forma nettó eredmény 342 millió euró (2005: 314 millió euró), a pro forma EPS pedig 1,41 euró volt (2005: 1,01 euró) – ez 38%-os növekedés 2005 II. negyedévéhez viszonyítva. A második negyedévi GAAP szerinti illetve pro forma nettó eredményt és részvényegységre jutó nyereséget mintegy 30 millió euróval (részvényenként 10 eurocenttel) javította az alacsonyabb, 25%-os effektív adókulcs, amely elsősorban annak köszönhető, hogy az SAP-nak sikerült rendeznie egy kérdéses tételt a pénzügyi hatóságokkal.

„Az SAP jó úton halad egy újabb sikeres év lezárása felé. A termékárbevétel, a pro-forma üzemi nyereséghányad és a pro-forma EPS egyaránt nagy mértékben javult, sőt globális piaci részesedésünket is sikerült növelnünk az első fél évben” – nyilatkozta Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója. „A szoftverárbevétel némileg elmarad a teljes évre várt növekedési sávtól, ami főként a rendelések ütemezésével és az elhalasztott szerződésekkel magyarázható, de a jövőbeni szoftverárbevétel szempontjából kulcsfontosságú új rendelésállomány és a versenytársakkal szemben elnyert megbízások értéke továbbra is magas. Az ügyfelek pénzügyi helyzete stabil, elégedettségük magas, amihez világos termékfejlesztési ütemtervünk és jól definiált termékkínálatunk is hozzájárul.”

Kagermann így folytatta: „Az év elején elmondtuk, hogy 2006 fordulóév lesz az SAP történetében, egész sor új termékkel. Az első fél évben sikeresen megjelentünk az SAP CRM igény szerint bővíthető (on-demand) megoldásaival, a Duet szoftverrel és az ágazat első szolgáltatásalapú szemléletre épülő ERP-csomagjával, a kínálatunk zászlóshajójának számító mySAP ERP 2005-tel. Ezek a termékek rendkívül kedvező fogadtatásra találtak az ügyfelek körében, számos felhasználói csoport érdeklődik a mySAP ERP 2005-re történő átállás iránt. Az említett és az idén bevezetendő egyéb új termékekre, valamint nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúránkra (SOA) támaszkodva tovább egyszerűsítjük ügyfeleink működését, újszerű, innovatív használati jellemzőket biztosítunk számukra, fokozzuk az üzleti folyamatok kiépítése során elérhető rugalmasságot, és a szoftverbevezetés eddigi gyakorlatának finomításával megkönnyítjük az új termékekre való átállást.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés