Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pointsec: mobil eszközök titkosítása hazánkban is

Dotkom

Pointsec: mobil eszközök titkosítása hazánkban is

A Pointsec és a Filtermax között létrejött megállapodás keretében a Filtermax notebook, asztali PC, PDA, okostelefon (smartphone) és hordozható tároló (USB pendrive, CD, DVD) titkosító megoldásokat szállít a Pointsec eszköztárából.

Manapság az IT és biztonsági vezetők egyik legkomolyabb fejfájást okozó problémája a vállalattól fizikailag kikerülő eszközökön (notebookok, PDA-k, okostelefonok, pendrive-ok) tárolt információ védelme. Ezeket az eszközöket ugyanis meglehetősen gyakran hagyják vagy lopják el, miközben a rajtuk tárolt adatok értéke a sokszorosa lehet magának az eszköz értékének.

A Pointsec segítségével ezeket az adatokat titkosítani lehet, így a bizalmasságuk megőrizhető. Lényeges jellemzője a megoldásoknak, hogy vállalati szintű menedzsment tartozik hozzájuk, így – többek között – akár a több ezer klienses telepítés is központilag valósítható meg, illetve az esetlegesen elfelejtett jelszavak, el- vagy otthon hagyott smartcardok kezelése is megoldott.

Nemes Dániel, a Filtermax stratégiai igazgatója elmondta: „A Pointsec egy jelenleg még kisebb, de igen dinamikusan fejlődő piac világszintű vezetőjeként bír azzal a tudással és tőkeerővel, hogy támogassa a termékek további fejlesztését és a magyar piaci bevezetését. Ennek megfelelően hamarosan az eszközök magyar nyelvi verzióival jelentkezünk.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés