Connect with us

technokrata

Cél a kkv-k hatékonyabb működése

Dotkom

Cél a kkv-k hatékonyabb működése

Debreceni Számadó-nap.

Könyvelők, cégvezetők és vállalkozók számára tartott szakmai napot a budapesti Számadó Kft. a debreceni Saldo Kft.-vel együttműködve a hajdúsági megyeszékhelyen. Céljuk, hogy a keleti régióban is megismertessék a hatékony vállalatirányításhoz elengedhetetlen eszközöket és módszereket.

„Minden cégnek, kicsinek, és nagynak egyaránt szüksége van naprakész adatokra a gazdálkodásáról, és arra, hogy hatékonyabbá, és követhetővé váljanak a folyamatok” – mondta Kornis György, a Számadó Kft. igazgatója a debreceni szakmai nap kezdetén. – „A könyvelés ugyanis nem szükséges rossz, hanem arra való, hogy az évszázadok alatt kikristályosodott logika szerint információkat adjon a menedzsment részére.”

A Számadó és a Saldo debreceni irodájának a célja, hogy olyan tudást és eszközöket nyújtsanak, amellyel nem csak a nagyvállatok, hanem a kis- és közepes méretű vállalkozások is eredményesen dolgozhatnak, erejüket meghaladó befektetés nélkül. Ennek az együttműködésnek volt része a Számadó nap, ahol az előadásokon áttekintették, hogy kinek és milyen feltételekkel érdemes integrált vállalatirányítási, illetve ügyviteli rendszert bevezetni, melyek a legfontosabb buktatók – sőt mi is az integrált rendszerek értelme.

A hazai kis- és középvállalatok többsége vállalatirányításként a kockásfüzetben, vagy valamilyen táblázatkezelőben próbálja az adatokat összegezni, ami sok pontatlanságot, keveredést okoz. A táblázatkezelőben nincsenek meg azok biztonsági automatizmusok, amely megakadályozzák, hogy a számvitel logikájával ellentétesen rögzítsük az adatokat. Sokkal jobb helyzetben azok a cégek sincsenek, akik a különféle részterületekre – bér, raktárkezelés, könyvelés, partnernyilvántartás stb. – egymástól független, úgynevezett szigetrendszereket használnak, hiszen a többszörös adatfelvitel gyakran okoz eltéréseket, a „külsős” könyvelő pedig jelentős fáziskéséssel tud csak adatot szolgáltatni.

A mai adatbáziskezelő eszközökre építve olyan korszerű, valóban integrált rendszereket lehet megalkotni, ami a modulos, „rögzítés–feladás” elvét követő eszközök hatékonyságát is jócskán meghaladja. A Számadó integrált vállalatirányítási rendszerében akár évi egymillió tétel is tárolható, a különféle területeken felvitt adatok pedig – mivel közös adatbázisban tárolódnak –azonnal, bárhonnan lekérdezhetők. Mindez nagymértékben megkönnyíti a cégvezetést döntéseit, az adminisztrációt végzők számára pedig jelentős időmegtakarítást jelent.

A szakmai napot cégtulajdonosok, vezetők és könyvelők egyaránt érdeklődve hallgatták, hisz egy fejlett rendszer megvalósítása mindenkinek kézzelfogható előnyöket nyújt. A Számadó olyan megoldást kínál számukra, amely az elterjedt multinacionális rendszerekkel megegyező funkcionalitást, hazai szakértelmet, és a helyi jelenlétnek köszönhetően gyors és kedvező árú bevezetési lehetőséget garantál. A magyar cég kínálta megoldások fontos előnye az is, hogy nem szükséges azonnal egy sokhónapos lefutású, tízmilliós rendszert megvásárolni, hanem lehetőség van részterületenkénti bevezetésre is, ami gyakorlatilag részletfizetést is jelent.

A Saldo debreceni tanfolyamának résztvevői pedig nem csak elméletben ismerkednek meg a modern könyvvitel és ügyvitel alapjaival: az oktatás már a nyár folyamán kiegészül a ma már nélkülözhetetlen számítógépes lehetőségek megismerésével a Számadó rendszeren keresztül.

A debreceni rendezvény a Saldo Könyvelő Klub eseménysorozatának is a része; egy korábbi előadás résztvevői lehetőséget kaptak élőben is kipróbálni a Számadó rendszert, s ez alkalommal az időközben felmerült kérdésekre kaptak válaszokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin