Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EDS megszerezte az MphasiS többségi tulajdonát

Dotkom

Az EDS megszerezte az MphasiS többségi tulajdonát

Az indiai munkaerő létszáma az év végére meghaladja majd a húszezret.

Az EDS bejelentette, hogy sikeresen megszerezte az indiai MphasiS BFL Limited vállalat többségi tulajdonát. A Bangalore-i székhelyű cég vezető szerepet tölt be az alkalmazások és az üzleti folyamatkihelyezés (BPO) területén.

A tranzakció teljes értéke, amely lehetővé tette, hogy az EDS többségi tulajdont szerezzen az MphasiS vállalatban, mintegy 380 millió amerikai dollár készpénzben. Az üzletkötés folyamata várhatóan június végén befejeződik.

„A beszerzés nemcsak a jelenlegi offshore szolgáltatási kapacitásunkat erősíti a növekedés szempontjából elsődleges térségekben, hanem lehetővé teszi az EDS számára a változó ügyféligények szerinti szolgáltatást” – mondta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója. „Az üzlet révén világszínvonalú menedzsment, globális szakértelemmel rendelkező munkaerő és vezető ügyfelek állnak rendelkezésünkre.”

„Örömmel tekintünk az EDS-re, mint az MphasiS többségi tulajdonosára, és a kibővült globális lehetőségekre, amelyeket ez az MphasiS alkalmazottai és ügyfelei számára kínál majd. Az MphasiS az EDS globális szolgáltatásainak köszönhetően infrastruktúra outsourcing szolgáltatásokat is nyújthat majd ügyfelei számára, meglévő portfolióját kiegészítve: alkalmazásokat és az üzleti folyamatkihelyezést (BPO)” – mondta Jerry Rao, az MphasiS ügyvezető igazgatója.

Az indiai IT-szolgáltató szektor egyik legjelentősebb akvizíciója által lehetővé válik az EDS számára további 11 ezer, az alkalmazások, a modern technológiák, a BPO és CRM szolgáltatások, valamint az alkalmazásfejlesztés területén magasan képzett indiai székhelyű munkatárs átvétele, BPO fókuszú értékesítési csatornákkal együtt.

Az MphasiS tavalyi 210 millió dolláros bevételével és 33 millió dolláros nyereségével az egyik legnagyobb offshore IT outsourcing és BPO szolgáltató. A vállalat bevétele iparági tudásának, technológiai szakértelmének, valamint különösen pénzügyi szolgáltatások területén meglévő ügyfélkapcsolatainak köszönhetően az elmúlt öt évben megnégyszereződött.

A tranzakció az EDS globális Best ShoreSM szolgáltatási stratégiáját támogatja, mely a minőségi, költséghatékony szolgáltatások teljes spektrumát lefedi, onshore, near-shore és offshore helyszíneken. Az EDS 16 ezer munkatársa 27 Best Shore országban dolgozik, melyből több mint 3.000 fő Indiában. Az MphasiS üzlet és további terjeszkedési tervek révén az EDS-nek az év végéig várhatóan 20 ezer munkatársa lesz Indiában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés