Connect with us

Hirdetés

technokrata

17 százalékos növekedés az American Power Conversionnél

Dotkom

17 százalékos növekedés az American Power Conversionnél

Az InfraStruXure eladások száma az előző év azonos időszakához képest több mint 50 százalékkal növekedett.

Az American Power Conversion (APC), az IT-infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító teljes körű megoldások piacvezető szállítója közzétette a 2006. első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az APC árbevétele január, február és március hónapokban elérte a 478,8 millió amerikai dollárt, amely 17 százalékos növekedést jelent 2005 hasonló időszakához képest. Az árfolyamváltozások korrigáló hatása nélkül a vállalat teljes árbevétele 20 százalékkal növekedett az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

„Stratégiai befektetéseinket olyan területekre koncentráljuk, ahol az APC megoldások értékes előnyöket nyújtanak az informatikai szakembereknek és az adatközpontok vezetőinek – különösen a szerver- és adatközpont-megvalósításokhoz kapcsolódó teljesítményigények, hőelvezetési megoldások és kulcsfontosságú hálózati fizikai infrastruktúra (NCPI) területére” – mondta Rodger B. Dowdell Jr., az APC elnöke és vezérigazgatója.

„Befektetéseink minden üzletágban kimagasló teljesítményt eredményeztek. Elégedettek vagyunk eredményeinkkel: két és fél éve ér el az APC minden negyedévben az előző év azonos időszakához képest kétszámjegyű árbevétel-növekedést, és az InfraStruXure eladások száma is több mint 50 százalékos növekedést mutat. A nettó eredményünk a két utolsó negyedévben 60 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, ami elsősorban a bruttó árrésben bekövetkezett 7,3 százalékpontos csökkenésnek és a 20 százalékos működésköltség-növekedésnek köszönhető” – tette hozzá Rodger B. Dowdell Jr.

A Large Systems és a Small Systems üzletágak árbevétele
Az elsősorban háromfázisú szünetmentes tápegységeket (UPS-eket), APC Global Services szolgáltatáscsomagokat, precíziós hűtőeszközöket, valamint adatközpontok, létesítmények és egyéb kommunikációs alkalmazások számára forgalmazott kiegészítő termékeket tartalmazó Large Systems üzletág árbevétele 2006 első negyedévében elérte a 107,1 millió dollárt. Ez az előző év azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent.
A Small Systems üzletág szünetmentes tápegységeket, áramellátási és vezérlő termékeket kínál a személyi számítógépek, szerverek és hálózatok piacára. Az üzletág első negyedéves árbevétele 350,9 millió dollár volt. Ez az összeg az előző év azonos időszakához képest 14 százalékos növekedést mutat.

Üzleti kilátások
„Talán most, amikor a vállalatok az informatikai eszközök méretének csökkentésével, a nagy sűrűségű berendezések alkalmazásával és a folyamatos rendelkezésre állás követelményeivel foglalkoznak, az APC szoftver-, szolgáltatás és megoldáscsomagja felkészültebb az adatközpontok és informatikai vezetők jelentősebb kihívásainak teljesítésére, mint eddig bármikor” – mondta el Dowdell.

„A kutatások szerint az informatikai készülékek áramellátásának és hűtésének költségei drasztikusan növekednek. Ez a tény az első helyre emeli az NCPI fontosságát. A versenyt technológiai előnnyel kezdtük. A továbbiakban a technológiai fejlesztések mellett arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy termelékeny, ügyfélközpontú, sokoldalú szervezetté váljunk. Ezek a kezdeményezések nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy kielégíthessük az ügyfeleink igény szerint rendelkezésre álló adatközpontokkal kapcsolatos globális igényeit, miközben megőrizzük vezető pozíciónkat az asztali számítógépek és a hálózatok piacán.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés