Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Európai Bizottság rendelettervezete a nemzetközi roaming szolgáltatásról

Dotkom

Az Európai Bizottság rendelettervezete a nemzetközi roaming szolgáltatásról

A Bizottság tervei szerinti a jogalkotási folyamat 2006 júniusában elindulhat.

Viviane Reding, az EU az információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztosa 2005 októberében a tagállamok roaming költségeit összevető honlapot indított azzal a céllal, hogy a szolgáltatókat a kiskereskedelmi díjak csökkentésére ösztönözze.

A roaming tarifák közzététele azonban nem hozott jelentős eredményt. A díjak csökkentek ugyan a nagykereskedelmi piacon, de ez nem jelentett érzékelhető árcsökkenést a kiskereskedelmi díjakban, vagyis a szolgáltatók az árcsökkenést nem vagy nem jelentős mértékben érvényesítették a fogyasztók irányába.

A Bizottság tervei szerinti a jogalkotási folyamat 2006 júniusában elindulhat. A tervezet – elfogadása esetén – 2007. második felében közvetlenül hatályosulna a tagállamokban. Célja a roaming szolgáltatásért fizetendő kiskereskedelmi árak leszorítása mellett a nemzetközi roaming tarifák átláthatóbbá tétele, hosszú távon pedig a tagállamok mobilszolgáltatói közötti verseny fokozása.

Jelenleg a Bizottság által már részleteiben is ismertetett rendelettervezet nyilvános konzultációjának második szakasza zajlik. A nyilvános konzultáció keretében 2006. május 12-ig minden érdekelt fél hangot adhat véleményének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés