Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomtató miatt támadható rendszerek

Dotkom

Nyomtató miatt támadható rendszerek

A HP két nyomtatója akár behatolási pontot is jelenthet a cybertámadóknak, figyelmeztette a felhasználókat az óriáscég.

A Hewlett-Packard nemrég jelentette be, hogy felfedezett egy sebezhetőséget abban a Toolbox nevű szoftverben, melyet a gyártó Color Laserjet 2500 és 4600 típusú nyomtatóival együtt terjeszt. A biztonsági rés lehetővé teszi egy távoli támadó számára, hogy jogosulatlanul hozzáférhessen a Windows-os számítógéphez. Ez a veszély akkor áll fenn, ha a fent említett alkalmazást a felhasználó alapértelmezett konfigurációban használja, tájékoztatott a HP.

Maga a Toolbox a nyomtató drivereinek telepítésével egy időben kerülhet fel a számítógépekre. A szoftver egyszerű webböngésző felületet használ annak érdekében, hogy a felhasználó számára meg tudja jeleníteni a nyomtató állapotával kapcsolatos információkat (például hogy a tintafogyásról tájékoztassa a printer tulajdonosát), ezen keresztül képes segítséget nyújtani a hibaelhárításhoz, demók tekinthetők meg a funkció révén, valamint egy figyelmeztető feature számára is szükséges ez a felület.

A biztonsági kockázatot teljes mértékben megszünteti a Toolbox legfrissebb, 3.1-es változatának letöltése, melyet a vállalat elérhetővé tett website-ján. Az sem okoz katasztrófát, ha valaki nem telepíti azonnal a legújabb verziót: a dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia jelentése szerint ugyanis csak kevéssé kritikus (less critical) a sérülékenység. A vállalat tájékoztatása értelmében egy hibás beviteli érvényesítés okozza a problémát, mely abban a webszerverben „lakik”, ami a Toolbox része.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés