Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul az IVSZ Üzleti Akadémia!

Dotkom

Indul az IVSZ Üzleti Akadémia!

GKM támogatás a KKV-k érdekében

2006. április 14-én kerül megrendezésre az IVSZ Üzleti Akadémia első rendezvénye, a „Cégecskegyorsító reggeli” Az Üzleti Akadémia célja, hogy olyan naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el az IVSZ tagságot, valamint a szakmai érdeklődőket, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozások sikeresebbé, versenyképesebbé tételéhez.

2006. március 21-én Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára 26 szakmai szövetség számára nyújtott át támogatási szerződést. A tárca összesen mintegy 100 millió forint vissza nem térintendő támogatást nyújt az európai követelményrendszert, elvárásokat és feladatokat ismertető oktatási-képzési programok megvalósításához, valamint ágazat- és szakma-specifikus kiadványok és tájékoztatók elkészítéséhez a gazdasági és közlekedési tárca a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzat ez évi forrásaiból.

Az IVSZ is részesült a támogatásból, amit a KKV-k részére szóló továbbképzési programra, az IVSZ Akadémia fejlesztésére használja fel a Szövetség.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiemelt fontosságú célkitűzésnek tekinti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének, a vállalkozói kultúra emelésének, valamint az európai követelményrendszerhez való felzárkóztatásának elősegítését. E célok elérésében jelentős szerepet vállalnak a vállalkozások széles körét elérő hazai szakmai érdekképviseleti szervezetek, kiemelten oktatási-képzési programjaikkal, mint ahogy az IVSZ is tette.

Az IVSZ Üzleti Akadémia célja, hogy olyan naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el az IVSZ tagságot, valamint a szakmai érdeklődőket, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozások sikeresebbé, versenyképesebbé tételéhez.
A Cégecskegyorsító reggeli-rendezvénysorozat életre hívásával egy olyan szakmai előadássorozat összeállítása a cél, amely a vállalatvezetőket érdeklő témákban az IKT-szektor és a hazai gazdasági/politikai élet legkiemelkedőbb személyiségeit vonultatja fel, alkalmanként 1-1 óra időtartamban, reggeli keretében.

Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke szerint az IVSZ Üzleti Akadémia legfőbb célja az, hogy az azonos szakterületen tevékenykedő szakemberek olyan gyakorlati példákat és megoldásokat mutassanak be a KKV-k vezetői számára, amit a mindennapi munkájuk során szinte azonnal hasznosítani, kamatoztatni tudnak. Hozzátette: hosszú távú célunk, hogy a kis és középméretű vállalkozások számára külön-külön is specifikus, testreszabott előadásokat szervezzünk.

Az előadásokra a gazdasági élet legkiemelkedőbb szakértőit hívja meg az IVSZ, az előadóktól valós gyakorlati példáin keresztül a résztvevők, a saját cégükben is hasznosítható tapasztalatokat gyűjthetnek.

Az első alkalommal – 2006. április 14-én – megrendezésre kerülő Cégecskegyorsító Reggeli témája:

Cégfinanszírozás a gyakorlatban – Befektetői és tőzsdei források

Előadók:

  • Szalay-Berzeviczky Attila, Budapesti Értéktőzsde Rt., elnök
  • Björn Ehring, PCA Capital Advisors, managing partner
  • Martin-Hajdú György, Közép-Európai Brókerképző Alapítvány, elnök
  • Kuthy Antal, E-Group Kft., ügyvezető igazgató, IVSZ elnökségi tag



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés