Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beta Systems: gyorsul a Magyar Posta

Dotkom

Beta Systems: gyorsul a Magyar Posta

A Magyar Posta meghosszabbítja és kibővíti szerződését a Beta Systems-szel. Az új hardver- és szoftverelemek segítségével a Magyar Posta még gyorsabban és hatékonyabban tudja feldolgozni a beérkező napi 1,2 millió bizonylatot.

A vállalati tartalommenedzsment (ECM – Enterprise Content Management) körében IT-megoldásokat kínáló Beta Systems Software AG (Prime Standard: BSS, ISIN DE0005224406), bejelenti, hogy a Magyar Posta nagyszabású beruházás keretében felújítja eddigi, a Beta Systems által szállított hardver- és szoftverrendszerét, illetve felújítja és kiegészíti a pénzforgalmi bizonylatok elektronikus feldolgozását végző rendszerét. A Magyar Posta 1996 óta ügyfele a Beta Systemsnek (korábban Kleindienst), és ez idő alatt közel 3 milliárd bizonylatot dolgozott fel a rendszer segítségével. A jelenleg működő Kleindienst DL1660 típusú nagyteljesítményű bizonylatolvasók OCR-olvasó (optikai betűfelismerő), kamera-, indosszáló- (hátiratozó), és lerakó (iratrendező) moduljait a hardver- és szoftverhasználatot figyelembe véve modernizálják. Ehhez kapcsolódik a bizonylatolvasó vezérlőszoftverének átállítása az univerzális ProSort szkennelő programra. Ezáltal lehetővé válik a papíralapú információkon kívül kiegészítő, ASCII formájú elektronikus inputok és/vagy képinformációk átvétele a rendszerbe, valamint a hozzáférés későbbi felhasználáskor. Az új alkalmazások és összetevők segítségével a Posta a jövőben még gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatja fel a hozzá beérkező bizonylatokat.

A Magyar Postához beérkező dokumentumok száma folyamatosan növekedett az elmúlt évek során. A két műszak dolgozóinak csúcsidőben akár napi kétmillió bizonylatot is fel kell dolgozniuk. A bizonylatok további gyors és megbízható, a törvény által előírt határidőkön belüli feldolgozása érdekében a Posta továbbra is a Beta Systems hardver- és szoftverszolgáltatásait használja.

A Beta Systems rendszere a Magyar Posta szolgálatában
A négy nagyteljesítményű szkenner egyenként 60.000 A6-os dokumentumot szkennel be óránként. Képi formában tárolják a bizonylatokat, és az optikai karakterfelismerő (OCR) segítségével felismerik a kódokat is. Ha a karaktereket a bizonylat rossz minősége miatt nem lehetséges hibátlanul felismerni, a program a dokumentumok kézzel kitöltött adatait értelmezi a képből, és további feldolgozásra küldi. A ProSort vezérlőszoftver sorszámozza a dokumentumok hátoldalát, és a szkennerek lerakó (szortírozó) moduljában helyezi el őket. A magas minőségi követelményeknek megfelelően végül 64 munkaállomáson korrektúrára, illetve ellenőrzésre kerül sor.

A központi számítógépen (Host) történő könyveléshez az adatokat a folyamat végén speciális formátumba konvertálják, majd továbbítják. A résztvevő bankok számára ezután készülnek el az adathordozók, és a különböző képi és/vagy szövegformátumban elmentett kimenő listák. A további feldolgozás során a Beta Systems nagyteljesítményű, elektronikus archiváló rendszerei tárolják a bizonylatok információtartalmát és képét, a hozzájuk tartozó szöveges ASCII-adatokkal együtt. Ezek az adatok esetleges egyeztetéséhez bármikor lehívhatóak. Visszakeresési igények kielégítéséhez az adatokat közvetlenül az archívumból lehet lehívni, és a bennük tárolt dokumentumképet, vagy részeit ki lehet nyomtatni.

„A Beta Systems nagyteljesítményű, skálázható és megbízható rendszerének köszönhetően képesek vagyunk a pénzforgalom hozzánk beérkező, mérhetetlen számú papíralapú tranzakciójának biztonságos lebonyolítására „ – jelentette ki Szarka Imre, a Magyar Posta Pénzügyi Szolgáltatások Üzletágának vezetője. „Sikerült jelentősen csökkentenünk az átfutási időt, és javítanunk a bizonylatok minőségét, így egyre kevésbé van szükség utólagos kézi feldolgozásra. Ezen felül meggyőző a Beta Systems ügyfélbarát szolgáltatása, az elmúlt évek szakszerű ügyfélkezelése, amely mindig megfelelő támpontokat adott a rendszerfejlesztéssel kapcsolatos döntéseink meghozatalában.”

„A Magyar Posta döntése, amelynek következtében együttműködése a Beta Systems-szel szorosabbá és szélesebb körűvé vált, megerősíti, hogy cégünk kompetens üzleti partner az ECM területén. Kelet- és Közép-Európában ezen a területen sikerült vezető szolgáltatói pozíciót elérnünk” – nyilatkozta Norbert Baumgärtner, a Beta Systems ECM Üzletágának ügyvezető igazgatója. „Nemrégen indítottunk egy jelentős projektet Horvátországban, amelynek keretében összesen 240 decentralizált szkennert állítunk üzembe. Horvátország vezető bankjánál, amely 1992 óta az ügyfelünk, mi vagyunk felelősek a papíralapú pénzforgalom bonyolításáért és a dokumentumkezelő rendszerért” – tette hozzá az igazgató.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés