Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toyota Motor Europe biztonságáért a TippingPoint felel

Dotkom

A Toyota Motor Europe biztonságáért a TippingPoint felel

TippingPoint behatólásvédelmi rendszer (IPS) a Toyota Motor Europe ajánlásával.

A Toyota Motors Europe a 3Com TippingPoint behatolásvédelmi rendszerét (IPS) választotta hálózata védelmére. Ennek használatával a Toyota Motors Europe olyan, mindenre kiterjedő védelemmel bástyázza körül magát, mely képes arra, hogy egy rendszeren belül hárítsa el a vírus-, féreg-, kémszoftver-, DDOS-, adathalászat- és egyéb támadásokat.

A Toyota Motor Europe gyáregységei – beleértve 30 európai ország, 25 nemzeti szállítóját, 40 gyártóegységét, logisztikai központját, és egyéb alvállalkozóit – megállás nélkül dolgoznak annak érdekében, hogy kiszolgálják a hozzájuk tartozó 2784 Toyota értékesítési helyet. Mindehhez elengedhetetlen az általuk üzemeltetett WAN folyamatos rendelkezésre állása. Ez a kiemelten fontos hálózat, magában foglalja a Toyota brüsszeli LAN központját is, ahol a vállalat Oracle pénzügyi- és vállalatirányítási rendszere működik.

„A TippingPoint behatolásvédelmi rendszere messzemenőleg a legjobb biztonsági megoldás, mellyel valaha találkoztam” – mondta Richard Cross a Toyota Motor Europe Informatikai biztonsági vezetője. „A megoldás egy év alatt visszahozta az árát, de ennél jóval többet mondhat el magáról. Könnyen kezelhető és alkalmazható, hisz standard alapú és bármilyen hardware-el kompatíbilis.”

A rendszer teljesítményét jól példázza az a gyakorlatban bizonyított tény, hogy a forgalom méretétől és a bekapcsolt aktív szűrők számától függetlenül a késleltetés mindig 215 mikroszekundum alatt marad, ami egyedül álló a piacon. Ezzel egyetemben – tévesztés nélkül – kizárólag a káros forgalmat blokkolja, vagy – igény szerint – csak detektálja. A TippingPoint IPS platformok egyik kiemelt alkalmazási helye, a cég brüsszeli központjában az európai Internet átjáró védelme.

A TippingPoint nem csak egy tökéletes védelmet nyújtó rendszer, hanem képes összefüggő, naprakész jelentések, adatforgalmi statisztikák, és a hálózatot érő támadások kimutatására is.

A TippingPoint SMS szerverrel (Security Management System) egyidőben több IPS eszközt lehet felügyelni és aktívan vezérelni. Az egyes IPS eszközök önmaguk frissítésére is képesek, az SMS használatával azonban ez a feladat központilag is megoldható. Az SMS folyamatos kapcsolatban van a TippingPoint – világszerte több ezer szervert magában foglaló – Digitális Vakcina hálózatával. Így a frissítés biztonságban, mindig az elérhető szerverek közül, a legrövidebb válaszidejűtől érkezik. További költséghatékonyság növelő szolgáltatása a rendszernek, hogy az adott időszak biztonsági szempontból fontos eseményriportjait automatikusan készíti el, akár HTML vagy PDF formátumban, a rendszergazda előre beállított elvárásainak megfelelően.

Ezen kívül a Toyota Motor Europe egyes ágazati egységeiből érkező adatforgalmat is folyamatosa ellenőrzi. Az IPS folyamatosan nyomon követi a hálózati végpontok adatforgalmát és vissza tudja keresni és igény szerint karanténba tenni azokat, ahonnan a támadások érkeznek, így csökkenteni tudja a kockázatot.

„A brüsszeli hálózatunk látja el az egész Toyota európai működését” – tette hozzá Cross. „Nem engedhetünk meg magunknak hálózati hibákat. A TippingPoint IPS egy nagyágyú a biztonsági rendszerek között. Sőt a Tippingpointtal való tapasztalataink annyira jók, hogy jelenleg újraírjuk a biztonsági alapokat, hogy az összes telephely képes legyen alkalmazni ezt”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés