Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Norton Antivirus – kártékonynak minősítve

Dotkom

Symantec Norton Antivirus – kártékonynak minősítve

A Microsoft antispyware alkalmazása már nem először okoz kavarodást; a minap kiderült, hogy a Symantec vírusvédelmi szoftverére van káros hatással.

Egy nemrég kiadott frissítés nem várt problémákat okozott a Microsoft spyware-ellenes alkalmazását és a Symantec Norton Antivirus szoftverét egyaránt használók rendszerében. A redmondi szoftver kártékony programok leírását tartalmazó adatbázisának bővítése után ugyanis a Symantec alkalmazását jelszótolvaj programnak minősítette, és arra figyelmeztette a felhasználót, hogy el kellene azt távolítania a számítógépéről. Az értesülések szerint az 5805 és az 5807 verziószámú definíciófile-ok észlelik a Symantec Antivirus állományait PWS.Bancos.A trójai programnak.

Egy téves azonosítás még nem is lenne olyan nagy probléma, megesett ez már szinte mindegyik nagyobb, spyware-irtó termékeket fejlesztő cég szoftverével; az igazi gondot az okozza, hogy ha a felhasználó tudatlansága, tapasztalatlansága vagy figyelmetlensége miatt eleget tesz a redmondi kémprogram-eltávolító kérésének, kárt okoz a Symantec-es alkalmazásban. A Norton Antivirus ugyanis ezt követően már nem védi tovább a felhasználó PC-jét; ahhoz pedig, hogy újra fel lehessen telepíteni a rendszerre a szoftvert, a rendszerleíró adatbázisban kell kiszedni az ide vonatkozó, többszörös bejegyzéseket.

Az mindenképpen a Microsoft spyware-eltávolító szoftverének a védelmére szolgál, hogy még mindig béta állapotban van. A jelenség természetéből adódóan azonban semmilyen garancia nincs arra vonatkozólag, hogy a végleges kiadás megjelenésével nem fordul elő hasonló eset a jövőben is. A helyzet pedig azért különösen kényes, mert a Microsoft az idei évben tervezi először közvetlenül összemérni magát az IT-biztonság óriásával – a Windows Onecare szolgáltatással szemben a Symantec már be is jelentette Genesis névre hallgató projektjét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés