Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megalapozottabb döntéshozatal

Dotkom

Megalapozottabb döntéshozatal

A CA új eszközgazdálkodási megoldása egységesíti a technológiai eszközök pénzügyi kezelését.

Az új megoldás a CA integrációs platformja és az MDB előnyeit hasznosítva segít megalapozottabbá tenni a döntéshozatalt és kézben tartani a költségeket

A CA által bemutatott CA Asset Management r11 integrált eszközgazdálkodási megoldása az IT-erőforrások műszaki, működési és pénzügyi teljesítményének optimalizálásával járul hozzá az ügyfelek költségeinek csökkentéséhez és a hatékonyabb döntéshozatalhoz.

A CA stratégiai fontosságú integrációs platformját hasznosító CA Asset Management segítségével a szervezetek biztosabban kezelhetik a különféle kritikus IT-kihívásokat, köztük a hatósági megfelelés és az informatikai eszközök pénzügyi kezelése terén tapasztalt erősödő nyomást, valamint a bevált ágazati gyakorlat (pl. ITIL) szerinti működés követelményét.

„Komplex üzleti környezetben dolgozunk, ahol az IT-eszközök kezelése szempontjából a tervezés és a költségvetés-készítés is éppoly fontos feladat, mint a berendezések telepítése és fenntartása” – magyarázta Al Porco, a New York City-beli Kings County Medical Center informatikai vezérigazgató-helyettese. „A mit és honnan kérdések megválaszolása mellett a CA Asset Management az IT-eszközök működésre gyakorolt pénzügyi hatásának megtervezését és mérését is lehetővé teszi számunkra.”

A különböző informatikai eszközgazdálkodási funkciók (pl. eszközfelismerés és leltárkészítés, szoftverlicenc-kezelés, szállító- és szerződéskezelés, pénzügyi irányítás) egyesítésével a CA Asset Management támogatja a CA nagyvállalati IT-üzemeltetésről alkotott jövőképét (Enterprise IT Management, EITM). A tervezéstől a selejtezésig terjedő teljes életciklus alatt páratlanul hasznos döntéstámogató analitikákat készít minden eszköztípusra – függetlenül attól, hogy lízingelték, vagy licencmegállapodás keretében, esetleg kezdettől fogva saját tulajdonú eszközként használják az adott rendszert.

„Az IT-eszközök hatékony pénzügyi kezelése terén óriási nyomás nehezedik az informatikai vezetőkre” – mutatott rá Jacob Lamm, a CA Business Service Optimization üzletág alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Új eszközgazdálkodási megoldásunkkal a vezetők összehangolhatják egymással az IT-eszközöket és az alapvető üzleti funkciókat, a redundancia kiküszöbölése érdekében kiaknázhatják a meglévő beruházások előnyeit, és pontos pénzügyi modellt készíthetnek az IT-infrastruktúra megtervezéséhez.”

A CA Asset Management fő elemét képező, egyedi és rugalmas központi vezetői adatbázis segítségével a szervezetek szorosabban kézben tarthatják IT-eszközeiket, automatizálhatják az informatikai folyamatokat, és jobb döntéseket hozhatnak az erőforrások és a költségvetés elosztásával kapcsolatban. Az új egyeztető motorral összevethetik egymással a legutóbb felismert és már korábban meglévő eszközöket, és összekapcsolhatják az IT-eszközök működési és pénzügyi tulajdonságait. Ez jelentősen mérsékli a szervezet kockázatát egy potenciális megfelelési audit során.

Az egyetlen központi adattárral dolgozó CA Asset Management gondoskodik arról, hogy az üzleti döntéseknél egységes és pontos eszközadatokra támaszkodjanak. Egyedülálló képet ad a teljesítménymutatókról, pl. az eszközkihasználtságról, a szállítónkénti szoftverhibákról és elhárításukról, így segítségével a vezetők gyorsabban behatárolhatják az összvállalati szintű hatékonyságnövelés és költségcsökkentés szempontjából értékes lehetőségeket. Webes felülete integrált módon jeleníti meg a CA IT-üzemeltetési alkalmazásaitól érkező eszközinformációkat és adatokat (pl. hálózati forgalom, szoftvermérési adatok, help desk információk), és ily módon lehetővé teszi a szervezet számára az IT-szolgáltatások minőségének, átláthatóságának, rugalmasságának és rendelkezésre állásának javítását.

Támogatás az ITIL és más bevált gyakorlatok bevezetéséhez

A CA Asset Management a szoftverlicencek valamennyi jellemzőjét nyomon követi (a használati jogokat, a fizetési történetet és a rendelési számokat is beleértve), összehasonlítja a meglévő licenceket a felismert instanciákkal, és felhívja a figyelmet azokra az eltérésekre, amelyek túl- vagy alulkihasználtságra, illetve felesleges költségekre utalnak. Nyomon követi és kategorizálja az eszközökkel kapcsolatos összes költségtételt, így a szervezetek elemezhetik a vállalatnál aktivált eszközök pénzügyi hatását és könnyen bevezethetik az ITIL vagy más bevált ágazati gyakorlat elveit.

A CA Asset Management garantálja a megfelelőséget a szoftverlicencek területén, mivel automatikusan egymáshoz rendeli a felismert szoftverinstanciákat és a megfelelő licenceket. A CA globális kutatócsapata által folyamatosan karbantartott és frissített szoftverminta-adatbázis több ezer szoftverváltozatot képes felismerni.

„A Kings Country és a hozzá hasonló, haladó szemléletű IT-szervezetek a megalapozottabb üzleti döntések érdekében szeretnének pontos adatokhoz jutni IT-erőforrásbázisuk összetételével és kihasználtságával kapcsolatban” – jelentette ki Josh Gervey, a menedzselt szolgáltatások piacának élvonalbeli szállítójaként ismert CompuCom Systems vezető tanácsadója és vállalatirányítási divíziójának igazgatója. „A CA Asset Management segítségével megbízható, hasznos és hozzáférhető információkkal láthatjuk el ügyfeleinket. Nagy mértékben javítani tudjuk az eszközfelügyeletet, a hatékonyságot és képesek vagyunk azonosítani az új, innovatív költségmegtakarítási lehetőségeket.”

A CA Asset Management három új és továbbfejlesztett terméket integrál: Unicenter Asset Intelligence r11 SP1, Unicenter Asset Management r11 és Unicenter Asset Portfolio Management r11. E termékek licence külön is megvásárolható.

A Gartner adatai szerint 2004-ben 27 százalékos részesedéssel a CA volt a globális piac vezető szereplője az informatikai eszközgazdálkodást támogató megoldások értékesítéséből származó új licenc-árbevétel alapján.*


* Gartner Inc., „Market Share: Enterprise Management, Worldwide, 2004”, Laurie Wurster, 2005. június 22.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés