Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább növelte bevételeit az Avaya

Dotkom

Tovább növelte bevételeit az Avaya

Kilenc százalékkal nagyobb forgalom, dupla nyereség.

Közzétette 2006 első negyedévi eredményeit (az amerikai pénzügyi év szeptembertől szeptemberig tart) az Avaya, a világ elsőszámú üzleti kommunikációs alkalmazásokat gyártó vállalata. Ezek szerint a cégóriás forgalma az előző év azonos időszakához képest 8,8 százalékkal nőtt, miközben nyeresége a tavalyi 33 millió dollárról 71 millió dollárra emelkedett.

„Az Avaya forgalma a tavalyi év azonos időszakában 1,148 milliárd dollár volt, ez az idén 1,249 milliárdot tett ki, ami 8,8 százalékos növekedést jelent. A nyereség részvényenként hét centről 15 centre emelkedett” – tájékoztatott a globális eredményekről Rohály Gábor, a cég hazai leányvállalatának vezetője.

Bontásban a globális kommunikációs rendszerek forgalma 11,7 százalékkal nőtt, a globális szolgáltatások forgalma pedig 5,8 százalékkal növekedett. A működési bevétel 107 millió dollár, a működési cash flow bevétel 106 millió dollár, a negyedév végi cash flow pedig összesen 726 millió dollár lett.

Rohály Gábor a számok háttereként elmondta: „A negyedév folyamán az Avaya világszinten leszállította a nyolcmilliomodik IP-vonalat, a szállítások 16 százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest, míg az Egyesült Államokban az IP-telefon piacon 22 százalékos részesedést ért el. Az év folyamán – prognosztizálta a cégvezető – az Avaya mérete, technológiai fölénye, és portfoliójának sokrétűsége továbbra is biztosítja, hogy az IP-telefónia piac elsőszámú haszonélvezője legyen.”

Folytatódik a cég részvény-visszavásárlási programja is. Az első negyedév folyamán a vállalat 7,9 millió részvényt vásárolt vissza nyilvános részvényeiből, átlagosan 11,32 dolláros áron, összesen 90 millió dollár értékben. A program kezdete óta a cég nyilvános dilatált részvényeinek 3 százalékát már visszaszerezte.

Az előző negyedév sikerére jellemző, hogy az InfoTech az Avayát tartja az USA vezető távközlési társaságának, mivel a cég a kezében tartja mind az amerikai üzleti telefónia-piac, mind az amerikai IP-telefónia 21 százalékát. Sorozatban már ez a negyedik negyedév, amikor a Dell ´Oro Group az Avayát globálisan is piacvezetőnek találta az üzleti telefóniában, hiszen 19 százalékos globális pozíciójával több mint 2 százalékkal előzte meg legközelebbi vetélytársát.

A Synergy Research a globális piacvezetői elismerést már folytatólagosan a nyolcadik negyedéve ítéli a cégnek. A Miercom, a világ egyik vezető hálózati tanácsadó és termék-tesztelő cége legutóbb a valaha megállapított legmagasabb pontszámmal jutalmazta az Avayát. A társaság megkapta a „Legjobb Teszteredmények” díját „high-end” IP PBX megoldásaiért a Business Communications Revue magazintól, egymás után már a második évben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés