Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook a mobiltelefonos hálózaton

Dotkom

Notebook a mobiltelefonos hálózaton

A távol-keleti Lenovo is csatlakozott azon forgalmazók sorához, melyek 3G-s csatlakozásra képes noteszgépet dobtak piacra.

A múlt héten került bejelentésre, hogy a Lenovo megállapodást kötött a Vodafone-nal, melynek értelmében a kínai vállalat noteszgépei már mind a GPRS (General Packet Radio Service), mind a 3G vezetékmentes hálózati technológiákat támogatják. Ennek a lehetőségnek azon vásárlók látják majd hasznát, akik a vállalat Thinkpad T60 és X60 típusú notebookjait vásárolják majd meg. Ezek a modellek a második negyedév során fognak debütálni Európában: elsősorban az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban lesznek kaphatók. Ezzel együtt azt is bejelentette a Lenovo, hogy a HSDPA (más néven Super 3G) támogatására is sor fog kerülni a jövőben; a vállalat közlése értelmében a fent említett hordozható számítógépek frissíthetők lesznek erre a technológiára is.

Habár nem a Lenovo az első, komoly trendről eddig mégsem beszélhettünk, ami a mobiltelefonos hálózati csatlakozások noteszgépekben való kihasználását illeti. A nagyobb gyártók azért lassan mind megjelennek a piacon ilyen modellekkel: például a Dell két hete állapodott meg szintén a Vodafone-nal. A rivális második negyedévben piacra kerülő noteszgépei azonban már a HSDPA-t is „alapból” támogatni fogják. Ez utóbbi szabvány akár 1,4 Mbps-os letöltési sebességet is elérhetővé tesz, sőt, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2008-ra ez akár a 10 Mbps-ot is elérheti.

Visszatérve a Lenovo notebookjaira: a felhasználó a 3G támogatás révén leellenőrizheti e-mailjeit, internetezhet, illetve hozzáférhet a vállalati szerverekhez – a Vodafone hálózatán keresztül (is). Az Access Connections 4.1 szoftver segítségével pedig a noteszgép tulajdonosa számára egyszerűvé válik a különböző, a kis eszköz által támogatott wireless standardok közötti választás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés