Connect with us

Hirdetés

technokrata

Papír-hackerek – „low-tech” veszélyek a számítástechnikában

Dotkom

Papír-hackerek – „low-tech” veszélyek a számítástechnikában

Az európai cégeket fenyegető egyik legnagyobb biztonsági kockázat a jó öreg adathordozó, a papír, erre az eredményre jutott legfrissebb kutatásában a Lexmark.

A több mint 1.000 európai irodai alkalmazottra kiterjedő tanulmány feltárta, hogy a cégek még mindig a „sötét középkorban” élnek, ha a bizalmas papír-alapú dokumentumok kezeléséről van szó:
• Irodai dolgozók negyede (25%) hagy bizalmas anyagokat az íróasztalán.
• A nyomtatótálca a legnagyobb biztonsági rés. Közel fele (49%) az ott hagyott iratoknak kockázatos vagy bizalmas vállalati vagy munkatársi információkat tartalmaz.
• Majd minden tizedik alkalmazott (8%) mondta, hogy átnézi munkatársai dokumentumait, amit a nyomtatótálcán talál.
• Majd minden tizedik alkalmazott (7%) mondta, hogy általában inkább papírhalmok alá rejti az íróasztalán kockázatos vagy bizalmas iratokat.

Biztonsági megoldások a Lexmarktól
“Mint felmérésünk megmutatta, a cégek Európa-szerte elhanyagolják a dokumentum-biztonságot, dacára annak hogy ez mekkora üzleti kockázatot rejt.” – mondta Eamon Ryan, alelnök, Lexmark EMEA ügyvezető – „Ezért a Lexmark azon dolgozik hogy ráirányítsa a figyelmet e kérdésre, és célzott megoldásokat dolgozott ki, amely segít a cégeknek megvédeni kockázatos és bizalmas dokumentumaikat. Például egyszerű megoldások – mint a Lexmark munkacsoportos nyomtatók új Confidential Print funkciója, amely csak a személyes azonosító (PIN) beírása után nyomtatja ki a felhasználók számára dokumentumaikat – jelentősen meg tudják növelni a dokumentum-biztonságot.”

A megfelelő papír-biztonság gyakorlatának hiánya még kirívóbb, ha figyelembe vesszük, hogy az európai irodai dolgozók harmada (33%) a papíralapú dokumentumokat hatásosabbnak és fontosabbnak tartja, mint az email- vagy telefon-kommunikációt.

Meglepő módon az irodai alkalmazottak nem mutatnak nagyobb érzékenységet saját személyes dokumentumaik biztonsága iránt sem, mint a bizalmas céges iratokkal kapcsolatosan. 41% felejti figyelmetlenül kinyomtatott önéletrajzát a nyomtatótálcán és 40% hagy szanaszét személyes információkat önmagáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés