Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltűntek az első Yonah processzorok a boltokban

Dotkom

Feltűntek az első Yonah processzorok a boltokban

Notebook nélkül is kapható már az Intel következő generációs CPU-ja.

Mióta a chipgyártó gigász erőteljes marketingbe kezdett a fogyasztói szemlélet átalakításáért, és inkább a Centrino-t, mint egészet igyekszik hangsúlyozni, a mobilprocesszorok iránti direkt kereslet is lecsökkent. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen meg is szűnt: a Core Solo és Core Duo (azaz a Yonah kódnevű Pentium M) a hivatalos debütálást követő pár nap után már fel is bukkant néhány boltban.

Nem meglepő, hogy először Japánban került a polcokra a Yonah magos CPU, mely eredetileg az Intel Centrino platform három alapelemének egyike. A csúcskategóriás T2600-as (2,13 GHz-es órajellel bíró) változat megközelítőleg 650 euróért vásárolható meg, tehát nem valószínű, hogy felvásárlási roham indulna meg a chipért. A leglassabb, T2300-as jelölésű (1,66 GHz-es órajelű) viszont már „csupán” 250 euróba kerül – ennél is kedvezőbben lehet hozzájutni a T1300-as változathoz, mely „mindössze” egyetlen maggal rendelkezik.

Mit sem érne azonban mindez, ha nem lehetne olyan alaplapokat kapni, amikbe illeszkedik az új jövevény. Az Aopen, az Asus és a Gigabyte már a Las Vegas-ban tartott CES keretei között bemutatta legújabb fejlesztéseit. A két utolsó gyártó az i945GT chipkészletet használta fel, mely integrált grafikus megjelenítőt is feltételez; az Aopen pedig az i975X chipsetre támaszkodott alaplapjának megalkotásakor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés