Connect with us

Hirdetés

technokrata

Schneider-Crydom: szabad az út

Dotkom

Schneider-Crydom: szabad az út

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa engedélyezte, hogy a Schneider Electric Holding Inc. megvásárolja a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágát.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a 2005- december 6-án kiadott határozatában (Vj-182/2005) engedélyezte, hogy a Schneider Electric Holding Inc. megvásárolja a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágát.

A Schneider Electric Holding Inc. a franciaországi Schneider SA. által irányított vállalkozáscsoport (Schneider-csoport) tagja. A Schneider-csoport meghatározó tevékenysége az elektromos elosztás, az ipari vezérlés és az automatika szektorba tartozó termékek és rendszerek gyártása és értékesítése. A Schneider-csoport a jelen összefonódást megelőző két éves időszakban négy vállalkozás felett szerzett irányítást. A Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának részesedése a félvezető relék magyarországi forgalmából minimális.

Mivel az összefonódással érintett vállalkozások (a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletág és a Schneider-csoport tagjai) 2004. évi együttes nettó árbevétele meghaladta a tízmilliárd forintot, ezen belül az Üzletágé ugyan nem érte el az ötszázmillió forintot, azonban a Schneider-csoport által a jelen összefonódást megelőző két évben megvalósított összefonódásokkal együtt meghaladta ezt az összeget, ezért a Versenytörvény alapján a kérelmezett összefonódáshoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélye volt szükséges.

A Versenytörvény szerint a Gazdasági Versenyhivatal nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását, vagy fejlődését az érintett piacon.

Mivel a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának a magyar piacot érintő csekély mértékű tevékenysége alapján káros versenyhatás nem volt azonosítható, ezért a Versenytanács az összefonódást engedélyezte.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés