Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS az adattárház eszközök vezető szállítója

Dotkom

A SAS az adattárház eszközök vezető szállítója

Az IDC legfrissebb piacelemzése szerint a SAS vezeti az adattárház eszközök piacát.

A SAS bejelentette, hogy a tavaly elért nemzetközi árbevétele alapján vezeti az adattárház (Data Warehouse Generation, DWG) szoftverek gyártóinak rangsorát. Az adattárház-létrehozó eszközök értékesítése 2004-ben példátlan módon, összességében 10,2%-kal nőtt, elérve az egymilliárd USD értéket. Csaknem 200 millió dolláros szoftver-árbevételével vált ennek a piacnak a vezetőjévé az üzleti intelligencia megoldásairól ismert SAS (Forrás: IDC, Worldwide Data Warehousing Tools 2004 Vendor Shares, Doc #33975, September 2005).

Adattárház eszközök
Az adattárház eszközök – az ETL (az adatok kinyerését, átalakítását és betöltését biztosító) eszközök és az adatminőséget biztosító megoldások – az IDC definíciója szerint azok a szoftverek, amelyeket az adattárházak tervezésénél, tisztításánál, átalakításánál, betöltésénél és adminisztrálásánál alkalmaznak. A SAS szoros másodikként végzett az adattárházak információ-elérési eszközeinek kategóriájában is, amely az adattárházban tárolt információk elérésére és elemzésére szolgáló végfelhasználói eszközöket fedi le.

„A szervezet adattárháza a sikeres operatív üzleti adatelemzés létfontosságú eleme, és sok vállalat kezdi felismerni, hogy a nagy hatékonyságú és könnyen használható ETL eszközök a vállalat egészét átfogó üzleti intelligencia stratégia előfeltételét jelentik” – fejtette ki Joe Augustine, a SAS adatintegrálási stratégiájának vezetője.

A SAS Enterprise ETL Server
A SAS adatintegrációs megoldásai lehetővé teszik, hogy a vállalatok bármilyen forrásból elérhessék adataikat, pontos és alapos üzleti adatelemzéseket készítsenek. A SAS Enterprise ETL Server a SAS vállalati üzleti intelligencia platformjának szerves része, amely egy integrált, nyílt és kiterjeszthető alapot szolgáltat az adatkinyeréshez és -szolgáltatáshoz. A Platform az adatok integrálásától és tárolásától az analitikai eszközökig olyan stabil architektúrát biztosít, amely támogatja a szervezet bármely szintjének üzleti folyamatait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés