Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft megvásárolja a media-streams.com AG-t

Dotkom

A Microsoft megvásárolja a media-streams.com AG-t

A media-streams.com Microsoft Office rendszerbe integrálható beszédhang-kommunikációs technológiái (VoIP) nagymértékben hozzájárulnak az üzleti együttműködés javításához.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy megállapodást kötött a zürichi székhelyű media-streams.com AG svájci szoftvercég megvásárlásáról, amely IP protokollon keresztül továbbított beszédhang (Voice over Internet Protocol – VoIP) technológián alapuló kommunikációs alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. A Microsoft a media-streams.com technológiájának alkalmazásával kívánja felgyorsítani az „egységes kommunikációra” vonatkozó elképzeléseinek megvalósítását: a különböző kommunikációs csatornák (e-mail, azonnali üzenetek, SMS, beszédhang/telefon, valamint hangos-, videó- és webes konferencia) egységbe forrasztását, a kommunikációs űrök kitöltését és az infómunkások szélesebb körű bevonását.

A media-streams.com által fejlesztett technológia révén a Microsoft a Microsoft Office valós idejű kommunikációs platformján is használható VoIP technológiát kínál ügyfelei számára, a Microsoft Office Live Communications Server rendszerre támaszkodva.

„Teljes összhangban dolgozunk a Microsoft beszédhang és adat alapú együttműködésre vonatkozó elképzeléseivel; tevékenységünket a valós idejű kommunikáció nagy-, közép- és kisvállalati célra történő alkalmazásának továbbfejlesztésére alapozzuk” – közölte Erich Gebhardt, az immár a Microsoft leányvállalataként működő media-streams.com vezérigazgatója. „Nagyon örülünk, hogy csatlakozhatunk a Microsoft valós idejű együttműködéssel foglalkozó üzletágához, illetve, hogy technológiáinkkal és munkatársainkkal segíthetjük a vállalatnak az együttműködés nagyarányú fejlesztését célzó törekvéseit.”

A VoIP technológia az infómunkások számára nagyobb rugalmasságot biztosít, olyan, mindenütt jelen lévő képességeket jelent, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a leggyakrabban használt szoftvereken és szolgáltatásokon keresztül még nagyobb hatékonysággal tudjanak együtt dolgozni. A cégvásárlással a Microsoft célja, hogy VoIP alapú kommunikációs megoldásokat fejlesszen, illetve új lehetőségeket teremtsen a Microsoft valós idejű együttműködési (Real-Time Collaboration) technológiáját alkalmazó felhasználók és partnerek számára.

„Ha a beszédhang-kommunikációt a Microsoft Office Rendszer széles körű együttműködési funkcióival integráljuk, izgalmas új munkakörnyezetet teremthetünk az egyének és munkacsoportok számára” – mondta Anoop Gupta, a Microsoft valós idejű együttműködéssel foglalkozó csoportjáért felelős alelnök. „A media-streams.com VoIP technológiája a Microsoft valós idejű együttműködési platformjának része lesz, és ezzel a platform értékesebbé válik a felhasználók, illetve partnereink számára. A cégvásárlás lehetővé teszi, hogy gyorsabban tudjuk megvalósítani az egységes kommunikációra vonatkozó elképzeléseinket.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés