Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szolgáltatásként kínált vállalati IT-biztonság az F-Secure-tól

Dotkom

Szolgáltatásként kínált vállalati IT-biztonság az F-Secure-tól

Az F-Secure Service Platform for Enterprises minden olyan biztonsági megoldást tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy cégek az IT-biztonságot szolgáltatásként kínálják más vállalatoknak.

Az F-Secure Corporation bemutatta az F-Secure Service Platform for Enterprises megoldást, amely a szolgáltatók számára egy nagyvállalatoknak is értékesíthető IT-biztonsági szolgáltatási platformot és üzleti modellt kínál. Az F-Secure Service Platform for Enterprises átfogó megoldás olyan szolgáltatók számára, melyek biztonsági, hosting, alkalmazás karbantartási, adattárolási szolgáltatásokat nyújtnak ügyfeleiknek.

„Ma valóban a vállalati biztonsági szolgáltatások forradalma zajlik. A vállalatoknak szolgáltatásként kínált biztonságról már régóta beszélnek, de egészen mostanáig soha senki nem valósította meg. Az F-Secure Service Platform for Enterprises megoldással kiteljesedett a kiszervezhető IT-szolgáltatások köre” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure vezérigazgatója. „Az F-Secure éveken keresztül dolgozott partnereivel a technológián és az üzleti modellen. Mostanra teljesen megbizonyosodtunk róla, hogy az F-Secure Service Platform for Enterprises nagyon is valós igényt elégít ki: a szolgáltató vállalatok ezentúl akár különálló szolgáltatásként, akár egy nagyobb szolgáltatási csomag részeként képesek biztonsági szolgáltatásokat nyújtani” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure Service Platform for Enterprises az F-Secure díjnyertes technológiáit előfizetés-alapú árazással kínálja, valamint rugalmas licenckezelést és további értéknövelt Service Partner szolgáltatásokat nyújt. A szolgáltatások magukban foglalják a termékfejlesztési ütemtervekhez való hozzáférést, a szolgáltatópartneri támogatást, értékesítési, marketing és támogatási eszközöket, melyek lehetővé teszik a szolgáltatóknak, hogy a biztonságot szolgáltatásként kínálják a végfelhasználó vállalatoknak.

Az F-Secure skálázható, felhasználóbarát megoldása a legújabb fenyegetések ellen is védelmet jelent. Az iparág leggyorsabban frissített vírusadatbázisa nyújtotta biztonságon túl az F-Secure megoldását választó szolgáltatók a hét minden napján, 24 órában vehetik igénybe az F-Secure technikai támogatását. Az F-Secure Service Platform for Enterprises megoldással a vállalatok testre szabható szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek, a tartalomvizsgálat, a kémprogramok, illetve a spam elleni védelem, a személyi tűzfal és a behatolás-védelem területén. Mindezek a szolgáltatások egy központosított felügyeleti rendszeren keresztül költséghatékonyan elvégezhetők, irányíthatók és karbantarthatók a szolgáltató műveleti központjából.

Az F-Secure Szolgáltató Partnerek saját, értéknövelő szolgáltatásokat is kifejleszthetnek az F-Secure Service Platform segítségével. Ezek a szolgáltatások lehetnek többek között felügyeleti és biztonság-kezelési szolgáltatások, vírusok és kémprogramok hálózaton keresztüli keresése és biztonsági események felügyelete.

„A kis és a nagy cégek egyaránt elképesztően nagy nyomás alatt állnak, mivel egyre csökkenő költségvetésből kell ellenállniuk az egyre növekvő számú fenyegetésnek. A vállalatok ma már egyre gyakrabban bízzák a biztonsági feladatok ellátását professzionális szolgáltatókra. A szolgáltatóknak képeseknek kell lenniük arra, hogy többféle szolgáltatást nyújtsanak a végfelhasználó szervezeteknek, amely szervezetek viszont minden esetben szakértelmet és vállalati szintű biztonsági megoldásokat várnak el tőlük. Úgy látjuk, hogy világszerte nagy megkönnyebbülést jelentett a partnereknek és a szolgáltatóknak már az a puszta tény is, hogy a szolgáltatások területén egy olyan megbízható biztonsági szakértő vállalat a beszállítójuk és partnerük, mint az F-Secure” – nyilatkozta Jimmy Ruokolainen, az F-Secure Corporation üzletfejlesztési menedzsere.

Esettanulmány
F-Secure technológiára épülő biztonsági szolgáltatások a Fujitsu Services Oynál

A két modell
Finnországban a Fujitsu két outsourcing modellt kínál, a Patja és a Sohva modelleket. Ezeken keresztül a Fujitsu vállalja a felelősséget ügyfelei informatikai infrastruktúrájáért és üzleti alkalmazásaiért, lehetővé téve ezzel, hogy ügyfelei a fő tevékenységükkel kapcsolatos folyamatokra koncentráljanak.

A Patja egy informatikai infrastruktúra outsourcing modell, melynek keretében a Fujitsu teljes felelősséget vállal az ügyfelek ICT (Information and Communication Technology – információs és kommunikációs technológiai) infrastruktúra folyamataiért, beleértve a tanácsadási szolgáltatásokat, az informatikai biztonsági házirendek kidolgozását, a végfelhasználói támogatást, a képzést, a rendszerfelügyeletet, a váratlan eseményekre való reagálást, a karbantartást és a fejlesztést.

A Patja modell az ICT infrastruktúra outsourcing előfutára, és egyelőre elsősorban Finnországban érhető el. A munkaállomások és laptopok biztonsági szolgáltatásának környezete elektronikus levelezőrendszert, vírusvédelmet, spamszűrést, valamint adatforgalomszűrést tartalmaz. A Patja koncepció kiterjeszthető az intelligens telefonokkal rendelkező mobilfelhasználókra is: náluk a fő hangsúlyt a vírusvédelemre és az adatbiztonságra helyezik.

A Sohva alkalmazásfejlesztési modell esetében első biztonsági lépésként megtervezik az ügyfél általános adatbiztonságát, majd bemutatják az architektúra modellt és annak technikai megvalósítását. Ezután bevezetik a műszaki architektúrát, majd áthelyezik a Fujitsu központba, amely hatékonyan kezel mindent, a telepítéstől a telefonos műszaki támogatásig. Az F-Secure szerepe, hogy adatbiztonsági szakértelmével teljes hátteret biztosítson a biztonsági platform szolgáltatások terén.

A két partner
Az F-Secure és a Fujitsu közötti együttműködés egyik alappillére, hogy az új technológiák és koncepciók a lehető legkorábban elérhetők a közös szolgáltatásfejlesztési platformon. A másik fontos tényező az volt, hogy az F-Secure kínált elsőként előfizetésen alapuló (ASP; Application Service Provider – alkalmazásszolgáltatói) árképzési modellt kínált a Fujitsunak.

„E partnerkapcsolat egyik nagy erőssége, hogy az új technológiák és elgondolások már a termékfejlesztés korai szakaszában szerepet kapnak. Sőt, az F-Secure termékei és a Service Platform megoldások a különböző szervezetek igényeinek megfelelően alakíthatók, hatékonyan továbbíthatók szolgáltatásként, valamint tökéletesen beágyazhatók a különböző üzleti modellekbe” – mondta el Mika Hyppönen, a Fujitsu üzletfejlesztési igazgatója.

Az F-Secure és a Fujitsu közösen olyan biztonsági szolgáltatást nyújt, amelynek segítségével az ügyfeleknek nem kell többé komoly erőforrásokat fordítaniuk a biztonsági megoldások tervezésére, kivitelezésére és fenntartására. Mind az F-Secure, mind a Fujitsu a hangsúlyt a hosszú távú együttműködésen alapuló folyamatos szolgáltatásra és nem a rövid távú megoldásokra helyezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés