Connect with us

Hirdetés

technokrata

RFID-technika segíti az azonosítást a gyártási folyamatban

Dotkom

RFID-technika segíti az azonosítást a gyártási folyamatban

Az író-olvasó és a tag-ek közötti átviteli sebesség meghaladja a 3.000 byte/mp értéket.

A Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata a Simatic RF300 típusnevű termékeivel új azonosító rendszert kínál az ipari gyártás számára. Az új termékek: egy író/olvasó készülék és két új adathordozó (tag, azaz címke), melyek gyors azonosításra adnak lehetőséget szerelősorok, szállítószalagok és gyártó gépsorok esetében.

Az RF 310R jelű író-olvasó integrált antennával rendelkezik, és a Simatic S7-300 illetve Profibus rendszerekben használt kommunikációs modulokhoz kapcsolódhat. Az író-olvasó és a tag-ek közötti átviteli sebesség meghaladja a 3.000 byte/másodperc értéket. Így egy 8 kbyte-os adathordozó adattartalma két másodpercen belül írható vagy olvasható. Ez különösen rövid ütemidők alkalmazását teszi lehetővé – például autómotorok vagy kis villanymotorok, kapcsolók szalagszerű gyártásánál. A kétféle (IP67 és IP 68) védelmi kivitelű tag 8 vagy 32 kByte kapacitású tárolóval rendelkezhet a gyártási folyamatban szükséges adatok tárolására.

Minden RF300-adathordozónak van egy egyértelműen egyedi, megváltoztathatatlan sorozatszáma, valamint 20 byte erejéig mindegyik egyszer írható is. Ily módon a felhasználó a sorozatszámtól függetlenül felülírás ellen biztosíthatja a munkadarabhoz tartozó saját címkeinformációját. Az integrált diagnosztikai funkciók megkönnyítik az üzembevételt és a szervizt és javítják a gyártó berendezés rendelkezésre állását. A felhasználó például lekérdezheti és kiértékelheti a térerő-értékeket a helyes konfiguráció ellenőrzésére, vagy a hibaszámlálók állását a kommunikáció minőségének megítélésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés