Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smart Home Solutions by Surpass: a behálózott ház

Dotkom

Smart Home Solutions by Surpass: a behálózott ház

Szórakoztatás és kommunikáció egy kézből: a Siemens a Home Entertainment piacán.

TV-műsor vétele a telefon-dugaljból közvetlenül a tévékészülékre, hozzá gyors Internet-elérés számos kiegészítő lehetőséggel, mint IP-telefonálás, online játékok, digitális videotéka – ez már nem a jövő zenéje, hanem az IP-korszak Home Entertainment-je (HE); ahogy mindez Belgiumban, Hollandiában és Thaiföldön megvalósult a tévékészülék illetve set-top box alapján.

A vezetékes hálózati operátorok zsugorodó hagyományos telefónia-bevételeiket pótolhatják ilyen módon, hiszen sok ember szívesen rendeli meg a HE szolgáltatásokat. A madridi Broadband World Forum Europe 2005 látogatói a Siemens standon bepillanthattak ebbe a világba a cég Smart Home Solutions by Surpass című bemutatója kapcsán: ez a ház teljes hálózatosítása a Surpass platform alapján, kiterjesztve lakóinak egészségügyi gondozására és az otthon internetes táv-felügyeletére is.

Elemzők az IP-tévézés piacát csak Nyugat-Európára nézve 2009-re 2,5 milliárd US-dollárra becsülik. A becslés 6%-os penetrációra alapul. Ahhoz, hogy a megvalósítás nyereséges legyen, optimalizálni kell a hálózati infrastruktúrát, amire kiválóan alkalmas a Siemens Carrier Ethernet koncepció, vagy annak a passzív optikai hálózati változata (PON).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés