Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új kommunikációs technika a Borussia Dortmund stadionjában

Dotkom

Új kommunikációs technika a Borussia Dortmund stadionjában

A müncheni Allianz Arena (azaz a Bayern München), a hamburgi AOL Arena (HSV) és a Gottlieb Daimler Stadion (VfB Stuttgart) után most a Borussia Dortmund stadionja kap csúcstechnológiájú kommunikációs infrastruktúrát.

A Siemens Communications ágazata újabb megbízást kapott, hogy egy élvonalbeli német futballklub stadionjában innovatív telekommunikációs rendszert alakítson ki és üzemeltessen. A müncheni Allianz Arena (azaz a Bayern München), a hamburgi AOL Arena (HSV) és a Gottlieb Daimler Stadion (VfB Stuttgart) után most a Borussia Dortmund stadionja kap csúcstechnológiájú kommunikációs infrastruktúrát. A megoldás moduláris volta és skálázhatósága révén rugalmasan bővíthető, különös tekintettel a 2006. évi németországi labdarúgó világbajnokságra.

A Siemens-szel átfogó „Managed Service” szerződést is kötöttek az új rendszerre. A megvalósítás ebben a hónapban kezdődik, mégpedig HiPath platformok alapján. A teljes megoldás magában foglal egy call centert, unified messaging alkalmazásokat, és a mobil telefóniát. A teljes architektúrába bevonják a passzív és aktív adathálózatot is, amelyeket az átalakítás során ugyancsak a legkorszerűbb szintre fejlesztenek. Egy későbbi fázisban további alkalmazások, például vezetéknélküli IP-telefonálás is szóba jöhet, amely révén zseb-PC-ket és PDA-kat lehet majd használni a stadionban, illetve rajtuk keresztül újfajta információs szolgálatokat is elérni a mérkőzések közben is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés