Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pehelykönnyű Vaio notebook a Sony-tól

Dotkom

Pehelykönnyű Vaio notebook a Sony-tól

A távol-keleti gyártó Vaio TX modellje speciális, szénszálas vázának köszönhetően meglepően könnyű, tudásához mérten.

Pár napja jelentette be az Egyesült Államokban a Sony Vaio TX noteszgépeit. Az új változat egyik legfontosabb jellemzője, hogy szénszálas házat kapott, aminek köszönhetően tömege még az 1,3 kilogrammot sem éri el. A speciális kialakítás révén vastagsága is impozáns: a gyártó állítása szerint ez az érték sehol nagyobb 2,5 centiméternél.

Mindent azért nem tett fel egyetlen lapra a Sony: többek között az új háttérvilágítás technológia, illetve az Xbrite alkalmazásának köszönhetően az LCD is meghökkentően jó minőségű lett. Méreteit tekintve az ultraportable kategóriában indul a fogyasztók kegyeiért: a képernyő képátlója mindössze 11,1 col, amelyen WXGA felbontás megjelenítésére képes. Gyakorlott szem ebből már látja, hogy a notebook szélesképernyős kialakítású.

Intel Centrino platformra alapul a hordozható számítógép, ami azt jelenti, hogy egy ultraalacsony feszültségen üzemelő Pentium M processzor kapott helyet a kis masinában – a 753-as modellszámozású CPU 1,2 GHz-es órajellel és 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral rendelkezik. Emellé természetesen a vezetékmentes hálózati csatlakozást lehetővé tevő modul is jár, mely a 802.11b/g standardokat támogatja. Az eszközt felkészítették a Bluetooth-képes eszközökkel való együttműködésre is.

A több változatban is kapható új típusok mindegyikébe került beépített optikai meghajtó, ami ebben a kategóriában egyáltalán nem mondható általánosnak. A közel 2000 dollártól kezdődő árak ugyan nem alacsonyak, de ezért a felhasználó 4-7,5 órányi folyamatos üzemidőt kap, dicsérték a vállalatnál a kis eszközt, annak bemutatóján.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés