Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer: újabb rés a pajzson

Dotkom

Internet Explorer: újabb rés a pajzson

Még a második javítócsomaggal ellátott Windows XP-k is veszélyben vannak egy, a minap fedezett új hiba miatt.

Az eEye Digital Security múlt hét végi bejelentése szerint habár a biztonsági rés féregalapú támadással nem aknázható ki, viszont lehetővé teszi, hogy csekély végfelhasználói beavatkozást követően a támadó távolról kódot futtathasson a célpont rendszeren. A probléma azokat a Windows XP operációs rendszert használó internetezőket érinti, akik a Microsoft böngészőjét az alapértelmezett beállításokkal használják.

Részletes információt szolgáltatott az eEye a Microsoftnak a hibáról, így ez utóbbi már az elmúlt hét utolsó napjaiban nekiláthatott kivizsgálni az esetet. Redmond szóvivője szerint mivel a sebezhetőség részletei nem láttak nyilvánosságot, ezért a felhasználók nincsenek veszélyben egy, a nemrég felfedezett hibára alapozott támadást tekintve. Az eEye mindaddig nem is fog további információkat közzétenni a sérülékenységről, amíg a Microsoft ki nem adja a szükséges patch-et.

Érdekesség, hogy a szoftverfejlesztő gigász a múlt hónapban bocsátott a felhasználók rendelkezésére egy kumulatív javítást az Internet Explorerhez, amivel több lyukat betömött a szoftverben. Ennek ellenére azóta ez már nem az első jelentés további sebezhetőségekről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés